fbpx

PUPIĆ BAKRAČ: Kaznena prijava samo je alibi institucijama – svi su sve znali o nezakonitim radnjama. Rade budale od nas!

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač uputio je za javnost priopćenje na temu Ledane koje prenosimo u cijelosti.


“Ovo je meni famozno što se događa i kako se preko tvrtke Riva Liburna d.o.o razotkriva što i kako rade institucije, pod čijom su kontrolom. Kaznena prijava protiv Brane Markova notorna je glupost, alibi prijava koja će pasti na sudu a trebala bi pokazati da institucije kao nešto poduzimaju. Tu se ne radi o falsificiranju dokumentacije s ciljem prevare (čakna zapisnicima nije ime Brane Markova nego Mihe Vukovića), nitko tu nikoga nije prevario, već se radi o organiziranoj kriminalnoj skupini u udruženom zločinačkom pothvatu. Svi su sve znali i u Rivi liburni i u Županijskom uredu i u Nasadima i u Vodovodu i u Gradskoj upravi, znali i sudjelovali u kriminalnim aktivnostima oke Ledane što je rezultiralo smrtnim slučajevima, teškim povredama, pljačkom, utajom poreza…

Višekratno su svi oni skupa od vijećnika dokumentirano upozoravani na te kriminalne radnje. Što je još gore institucije, gradske tvrtke i Gradska uprava i dalje sudjeluju u zločinačkom pothvatu koji je još uvijek u tijeku. Pored svih nezakonitosti , falsificiranja oko minimalnih tehničkih uvjeta, nelegalnih objekata i instalacija u Perivoju, prevare, pljačke, utaje , krađe vode i struje, neposjedovanja brojila za vodu… zamislite Ledana još uvijek radi. Na adresi Maka Dizdara 48 vila u vlasništvu Rive Liburne d.o.o i dalje uzurpira cca 500 m2 gradskog zemljišta. Objekt koji nije nikako mogao dobiti građevinsku dozvolu jer zauzeo gotovo 50% parcele na kojoj je izgrađen i odmaknut par desetaka centimetara od gradske parcele. Čak nema ni puta do vile i parcele (može samo helihopterom) da nije uzurpirano gradsko.

Uzurpacija se i dalje tolerira, čak gradonačelnik kaže da će je legalizirati prodajom gradskog zemljišta uzurpatorima (a tpreko je po UPU planiran put). Objektu koji nikako nije mogao dobiti građevinsku i uporabnu dozvolu i dalje neometano korist gradsko i ne samo to nego se vila iznajmljuje, uredno se izmjenjuju gosti. U objektu koji ne može imati građevinsku ni uporabnu dozvolu netko je izdao dozvolu za iznajmljivanje ili se ono obavlja na crno. Nitko ništa ne poduzima ni u Ledani ni na adresi Malka Dizdara 48, sve i dalje radi protuzakonito po na desetke parametara.Tko bi to još mogao i smio u gradu Zadru? Falsificiranje dokumentacije? Ne, nego organizirana kriminalna skupina s pipcima u institucijama sistema”, napisao je Pupić-Bakrač i priložio nekoliko linkova iz lokalnih medija.

LINK 1

LINK 2

LINK 3

LINK 4