fbpx

Vrijednost eura pada već dvije godine, pregazio ga i ruski Rubalj

Rubalj je u odnosu na euro pao jako nisko baš početkom rata. Onda je maksimalno narastao otkad traje rat. To je potpuno suprotno svemu što su nam mediji i politika govore.

Od 1.8.2020. do 1.8.2022., dakle zadnje dvije godine, euro je OSLABIO u odnosu na sljedeće valute:

kineski yuan za 20%
ruski rubalj za 36%
iranski dinar za 16%
indijska rupija za 10%
britanska funta za 7%
australijski dolar za 13%
američki dolar za 16%
švicarski franak za 11%
kanadski dolar za 21%.

Euro je ojačao samo u odnosu ma mađarsku forintu za 15% i u odnosu na poljsku zlotu za 10%.
Na slici je kao primjer graf kretanja tečaja ruskog rublja u zadnje dvije godine, iz kojega se vidi kako je ruski rubalj u jednom trenutku pao jako nisko taman početkom rata, pa je eto narastao maksimalno u kratkom vremenu otkad traje rat, što je potpuno suprotno svemu što su mediji i politika govorili i pisali.

Nakon toga kratkotrajnog pada koji je bio najniži 7. ožujka 2022. rubalj je narastao u sljedećih 5 mjeseci za čak 140% u odnosu na euro, a ukupno je unazad dvije godine ojačao 36% u odnosu na euro. Tko se kladio na rubalj, zaradio je ogroman novac.

– Čestitam Vladi RH i HNB-u na izvrsnoj monetarnoj politici, i izvrsno izabranom trenutku za ulazak u euro zonu.
Čini mi se da je sada među „vukovima s Wall Streeta“ popularna kladionica koliko će se euro još strmoglaviti u sljedećim mjesecima. I što da radimo mi koji imamo neku siću po bankama, kako da se mi igramo kladionice? Nikako. Mi smo osuđeni na čekanje i na deranje naših koža…’, komentira bivši saborski zastupnik Goran Aleksić.
– Sve su nam to priskrbili štreberi europarlamentarci i naša Vlada sa svojim većinskim zastupnicima vođenjem potpuno pogrešne pandemijske politike unazad dvije i pol godine i odnedavno vođenjem pogrešne ratne politike. To će sve uzrokovati siromaštvo građana Unije, rast ekstremizma i drugih vrsta društvenih poremećaja, i tko zna gdje je kraj krizi koja galopira sve jače’, prognozira Aleksić.