fbpx

‘ŽIVJELI STE U OBILJU, GOTOVO JE S TIM’! Predsjednik Francuske upozorio narod: ‘Slijedi nam veliki preokret, političari, ne govorite ljudima ono što žele čuti’

Francuski predsjednik Emmanuel Macron upozorio je u srijedu Francuze na “veliku promjenu” koja će donijeti “kraj obilja” i “bezbrižnosti”.

“Doživljavamo veliku promjenu”, upozorio je šef države, referirajući se na nedavni niz “ozbiljnih kriza”, od Ukrajine do suše, govoreći na početku sjednice vlade.

“Možda se čini da je trenutak u kojem živimo strukturiran nizom ozbiljnih kriza (…) i moglo bi biti da neki vide našu sudbinu kao stalno upravljanje krizama ili hitnim situacijama. Što se mene tiče, vjerujem da je ovo kroz što prolazimo više velika promjena ili veliki preokret”, izjavio je Emmanuel Macron tijekom govora pred svojim ministrima, koji je ovaj puta izvanredno prenošen.

Na ovu situaciju “naši sunarodnjaci mogu reagirati velikom zebnjom”, rekao je Macron i zbog toga pozvao članove vlade da “imenuju stvari vrlo jasno i bez katastrofičnosti”.

“Očekujem da vlada poštuje danu riječ i obveze koje smo preuzeli prema naciji”, dodao je. Predsjednik je pozvao svoje ministre da ne pokleknu pred demagogijom i da budu ozbiljni i vjerodostojni.

“Uvijek može izgledati privlačno reći ono što ljudi žele čuti (.. .), ali prvo se morate pitati je li to učinkovito i korisno“, dodao je.