fbpx

DUGIN: Specijalna operacija u Ukrajini je završena, na rubu smo trećeg svjetskog rata

Ruski filozof i kremaljski ideolog Aleksandar Dugin objavio je prvi tekst nakon smrti svoje kćeri, Darje Dugine, koja je prije mjesec dana poginula u eksploziji automobila. U tekstu objavljenom na portalu Tsargrad Dugin zagovara mobilizaciju u Rusiji i najavljuje veliki rat između Zapada i Rusije, piše Index

“Protunapadi Kijeva općenito su bili neuspješni u regiji Herson, ali, nažalost, uspješni u regiji Harkiv. Došlo je do preokreta u regiji Harkiv i prisilnog povlačenja naših snaga”, piše Dugin i kaže da je Rusija već u ratu sa Zapadom.

“Na rubu smo trećeg svjetskog rata”

“Na rubu smo trećeg svjetskog rata, u koji nas Zapad opsesivno gura. Ovdje se više ne radi o strahu ili iščekivanju, ovo su činjenice. Rusija je u ratu s kolektivnim Zapadom, s NATO-om i njegovim saveznicima (iako ne sa svima – Turska i Grčka imaju svoj stav, a niz europskih zemalja, prije svega Francuska i Italija, ali ne samo one, ne želi aktivno sudjelovati u ratu s Rusijom). A ipak je prijetnja trećeg svjetskog rata sve bliža”, piše Dugin.

“Hoće li doći do upotrebe nuklearnog oružja, otvoreno je pitanje. Ali vjerojatnost nuklearnog armagedona raste svakim danom. Sasvim je jasno, a mnogi američki vojni čelnici to otvoreno proklamiraju, Zapad više neće biti zadovoljan ni našim potpunim povlačenjem s teritorija bivše Ukrajine, oni nas žele dokrajčiti na našem tlu, inzistirajući na ‘bezuvjetnoj predaji’ (Jens Stoltenberg), ‘deimperijalizaciji’ (Ben Hodges), komadanju Rusije”, tvrdi Dugin.

“Specijalna vojna operacija je završena”

Invazija na Ukrajinu, ili kako se to službeno u Rusiji naziva – “specijalna vojna operacija”, završena je, kaže.

“Specijalna operacija oslobađanja Donbasa i niza teritorija Novorusije je završena. Postupno se razvila u pravi rat sa Zapadom, u kojem teroristički i nacistički kijevski režim igra samo instrumentalnu ulogu. Pokušaj opsade i oslobađanja niza teritorija Novorusije pod kontrolom ukrajinskih nacista, uz zadržavanje postojeće geopolitičke ravnoteže snaga u svijetu, kao tehnička operacija nije uspio i pretvarati se da jednostavno nastavljamo specijalnu operaciju je jednostavno besmisleno”, piše Dugin.

Navodi i da su Rusi “protiv svoje volje sada u ratu i to se odnosi na svakog građanina Rusije”. “Svaki od nas je pred oružjem neprijatelja, terorista, snajperista.”

“Rusija mora prijeći na vojnu osnovu”

“Uz svu želju nemoguće je vratiti se u situaciju kakva je bila prije 24. veljače, prvog dana ruske invazije”, piše Dugin.

“Ono što se dogodilo je nepovratno i ne treba se ni bojati bilo kakvih ustupaka ili kompromisa s naše strane. Neprijatelj će prihvatiti samo našu potpunu predaju, porobljavanje, komadanje, okupaciju. Tako da jednostavno nemamo izbora. Kraj specijalne operacije znači potrebu za dubokim transformacijama cjelokupnog političkog i društvenog sustava moderne Rusije – prelazak zemlje na vojnu osnovu – u politici, ekonomiji, kulturi i informacijskoj sferi. Rat sa Zapadom pokorava sve”, piše Dugin.

“Mobilizacija je neizbježna”

“Rusiji su potrebni mobilizacija i formiranje brigada s rusofilima iz cijelog svijeta”, smatra Dugin.

“Mobilizacija je neizbježna. Rat se tiče svih i svakoga. Međutim, mobilizacija ne znači prisilno slanje vojnih obveznika na bojišnicu. To se može izbjeći – primjerice formiranjem punopravnog volonterskog pokreta – uz potrebne beneficije i potporu države. Trebamo se osloniti na veterane, na posebnu podršku vojnicima Novorusije. Rusija ima pristaša u inozemstvu. Ne smijemo oklijevati formirati antinacističke antiglobalističke internacionalne brigade od poštenih ljudi iz zemalja istoka i zapada”, piše.

“Ali glavno je da Ruse ne treba podcjenjivati. Mi smo narod heroj. Uz veliku cijenu smo strašnog neprijatelja pobijedili smo ne jednom ili dva puta u našoj slavnoj povijesti. I ovaj put ćemo pobijediti, samo ako ovaj put rat protiv Zapada postane popularan. Mi pobjeđujemo u narodnim ratovima – ratovima u kojima se budi gigantska nacija”, napisao je Dugin u tekstu.