fbpx

HDZ GRAĐANE TRETIRA KAO MALOUMNE: Oteli su Markov trg, tamo napravili parking i otjerali protivnike

Prosvjedi na Markovom trgu su uvijek bili nezgodni. Ni jedna vlast ih ne voli, dosta se toga krojilo i rušilo tamo, a zadnje takve akcije bile su u režiji onih koji sada tamo stoluju. Trg je razveden crkvom na sredini, nevelik je i lako se napuni ljudima koji vam prosvjeduju pred uredom i ne možete ih zaobići, piše Jan Pivac/Telegram

U krvi i duhu našeg naroda kola svijest kako nije veliko zlo prisvojiti nešto javno. Ako uzmeš nešto susjedovo tu nastaje problem, jer će te tužiti u najboljoj varijanti. Lošije ali česte su i primjene hladnog i vatrenog oružja. Ali javno je u općeprihvaćenoj percepciji više ničije nego svačije.

Terasa, parking, plaža i kojekakvi javni prostori lagano se prisvajaju sve dok zlonamjerna smeća od novinara iz zlih medija to ne publiciraju. Još uz povijesne tekovine posjeda i dosjelosti sve dolazi na svoje. I to naši građani sve rade sukladno prevarantskoj volji, lukavosti i na kraju mogućnostima.

Suludi pohod mladića pomračenog uma

Ali ne rade samo građani, već radi i država odnosno njeno vrlo vodstvo; i to gluplje od većine pojedinaca. Recimo prisvoje si Markov trg. Prije dvije godine mladić pomračena uma, gdje je jasno da besperspektivnost u kombinaciji s poremećajem ličnosti i pristupom automatskoj pušci, generira suludi neproračunati pohod na Vođu i Vođice. I tu počinje naša priča.

Dovoljno je otići do Srbije da biste shvatili kako trebate generirati izmišljenog neprijatelja da biste postali veći i štitili nejaki narod od njega. Vječni tužnjikavi stav i latentna suza u Vučićevom oku, te karikirane presice imenjaka mu Vulina u taktičkoj crnoj uniformi za specijalne jedinice, školski su primjeri i to za prvi razred. U krajnjoj liniji, priče o unutarnjim neprijateljima datiraju u stari režim i stvaranje istog radi uvođenja straha i učvršćivanja vlasti.

Ograde koje može srušiti 20 navijača

I tada, prije dvije godine, taj neprijatelj je došao personificiran u ranije navedenom mladiću. Po nekoj osnovi se to proglašava terorizmom, što u načelu i jest, ali je bitno da se ne radi o organizaciji, planu ili sličnom, već o sumanutom pohodu bez trunke razuma. No naši Vođa i Vođice napokon dobivaju priliku da se “osiguraju”. Nitko me ne može uvjeriti da u službama sigurnosti rade intelektualno nevini, ali može da se zapovijedi hijerarhijski slušaju.

I tako naše službe odlučuju da će se trg zaštititi plavim ogradama protiv penzionera i istim uspavanim temeljnim policajcima. Dok u drugim zemljama na takvim mjestima stoji nekoliko momčina u pancirkama s dugim cijevima koji imaju svoju funkciju, mi imamo ograde koje sruši 20 dobro raspoloženih navijača. I tako naše ograde i naši dečki koji se tipkaju s curama na mobitel da ubiju vrijeme, čuvaju cvijeće našeg rukovodstva.

Hipsterski vjeroučitelj i ostali progresivci

Na leđa im je natovarena odgovornost da nam Onog ministra ne otme američka organizacija za prometnu signalizaciju , turski nacionalisti hajdučkog sinjskog gradonačelnika, vatikansko podzemlje hipsterskog vjeroučitelja i ostale progresivne mislioce Mosta, vođu SDP-a NBA tajni agenti za nadolazeći draft, Greenpeace nekog “zelenog”, a o rizicima za nosioce ove države da ne govorimo.

Ugroze (omiljena riječ nepoznata prije rata) su na svakom koraku od raznih svjetskih podzemnih i nadzemnih struktura, ljudi guštera, novog britanskog kralja, Soroša i ostalih strukturalnih neprijatelja našeg naroda i domovine koje se ne usuđujem niti spomenuti. Oni su tu, vrebaju iz prikrajka i toga, molim vas, budite svjesni i shvatite svrhu ograda i dečki u plavim polo majicama. Dodatnu ugrozu je, u zadnji čas, neki dan donio sedamnaestogodišnjak s nožem kojeg su službe prozrele i spriječile rušenje vlasti u čemu bi evidentno uspio. Još jedan dokaz budnosti!

Prosvjedi su ondje uvijek nezgodni

No, dosta ironije jer ju mnogi ne razumiju. Prosvjedi na Markovom trgu su uvijek bili nezgodni. Ni jedna vlast ih ne voli, dosta se toga krojilo i rušilo tamo, a zadnje takve akcije bile su u režiji onih koji sada tamo stoluju. Trg je razveden crkvom na sredini, nevelik je i lako se napuni ljudima koji vam prosvjeduju pred uredom i ne možete ih zaobići. Krinka terorizma, s pretpostavkom maloumlja nacije, očito je dovoljna da amaterski zagradite povijesni zagrebački trg, uzurpirate ga građanima, turistima, pretvorite ga u parking i spriječite okupljanje neistomišljenika.

Stotinjak metara ograde, oni isti policajci u polo majicama bez pancirki, kaciga i dugih cijevi, jadni izloženi i ranjivi kao i prije. Pa ako ovaj tekst nekim slučajem penetrira u neku egoističnu glavicu na funkciji da ponovimo; Markov trg pripada građanima i turistima kao njihovim gostima. Ako se osjećate nesigurno i ugroženo, izgradite si zgradetinu na Jankomiru. Bit će parkinga, ograda može biti i električna, a garantirana je i ušteda na režijama te održavanju nama koji sve to plaćamo.

A na kraju, kako sve gluposti imaju rok trajanja tako će turisti opet lupati selfije pred crkvom, a ja ću kraćim putem na gemišt kod Žnidaršića.