fbpx

Iz ‘šatora’ 2015. prijetio Vladi RH plinskim bocama, sad osuđuje prosvjed ispred HDZ-a jer je to – rušenje države

“Prosvjed je demokratsko pravo i legitiman čin izražavanja nezadovoljstva, ali kad je njegov osnovni cilj širenje mržnje, izazivanje nereda i kaosa te rušenje institucija države, to je apsolutno neprihvatljivo”, rekao je ministar branitelja Tomo Medved na ovotjednoj sjednici vlade u osvrtu na subotnji prosvjed ispred središnjice HDZ-a.

Isti taj Medved je 2015. godine, zajedno sa skupinom istomišljenika kolokvijalno nazvanih ‘šatorašima’ blokirao Savsku ulicu u Zagrebu i prijetio legalno izabranoj Vladi RH plinskim bocama.

“U Savskoj, gdje je grupa šatoraša blokirala promet ulicom nakon vijesti da je policija okružila Crkvu sv. Marka na Markovom trgu u koju su povukli prosvjednici predvođeni Klemmom i Glogoškim, na ulicu su dovukli najmanje dvije plinske boce kojima su blokirali Savsku”, glasili su novinarski izvještaji 2015. godine. Među Šatorašima je bio i Medved.

Danas je Medved na vlasti i stvari sada izgledaju drugačije.

“Želim snažno osuditi poruke mržnje s ovog okupljanja, a posebno događaj koji se može smatrati pokušajem izazivanja nasilja, terorističkim aktom. Podsjećam da je policija privela maloljetnika s bocama lako zapaljive tekućine, bengalku, nož i improvizirano hladno oružje”, kazao je ovaj tjedan Medved.

Kakva je razlika između noža i plinske boce?