fbpx

Jutro nakon ubojstva u Karlovcu: Policija obavlja očevid, oglasilo se Državno odvjetništvo

U karlovačkom predgrađu Lemić Brdo u petak je došlo do pucnjave iz vatrenog oružja. Jedna je osoba poginula, a jedna ranjena.

Mediji su izvijestili da je 69-godišnjak iz automatskog oružja pucao po naselju, navodno nasumice. Ubio je, piše RTL, svog 65-godišnjeg rođaka koji je stanovao preko puta njega i ranio sumještanina koji stanuje u istoj ulici nekoliko brojeva dalje. Spominjala se i paljevina. Na kraju su ga priveli pripadnici ATJ Lučko.

U jutarnjim satima subote oglasilo se i karlovačko Županijsko državno odvjetništvo.

“Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je, u suradnji i uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, proveo tijekom noći 16./17. rujna 2022. prvi dio očevida u naselju Lemić Brdo, na području Karlovca, povodom smrti jedne osobe (1956.) i ranjavanja druge osobe (1956.).

Prema rezultatima do sada provedenog dijela očevida, 69-godišnji osumnjičenik je, postoji osnova sumnje, 16. rujna 2022. oko 18:30 sati došao do obiteljske kuće 65-godišnjaka te ga usmrtio iz vatrenog oružja. Zatim je, naoružan istim oružjem, došao i do kuće drugog 65-godišnjaka i ranio ga hicem.

Dosadašnjim dijelom očevida utvrđeno je i da je 69-godišnji osumnjičenik tijekom događaja ispalio više hitaca prema obiteljskim kućama pri čemu nije došlo do ozljeđivanja drugih osoba, a u nastavku događaja je izazvao požar na svojoj obiteljskoj kući.

Tijekom dosadašnjeg očevida izuzeti su tragovi, a dežurni zamjenik je naložio obdukciju smrtno stradalog 65-godišnjeg oštećenika.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu provodi i druge radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a očevid se nastavlja i tijekom dana”, navode u priopćenju.