fbpx

NAJAVLJEN VELIKI PROSVJED PROTIV VLADE – 10. RUJNA U ZAGREBU: “Idemo smijeniti Plenkovića, izdao je Hrvatsku!”

Potaknuta velikom aferom INA-e – udruga “Slobodni zajedno” – najavila je prosvjed pod nazivom “Dajemo vam otkaz” koji će se održati u Zagrebu 10. rujna na Trgu žrtava fašizma ispred središnjice HDZ-a. Cilj je prosvjeda smijeniti Vladu premijera Andreja Plenkovića rezultiranjem novih izbora.

“Pokrali ste sve što se pokrasti moglo – nije vam bilo dosta. Uništili ste ekonomiju, poljoprivredu i prodali Kunu – nije vam bilo dosta. Raselili ste nam djecu diljem svijeta – nije vam bilo dosta. Ukrali ste nam život, sadašnjost, budućnost i domovinu – i još vam nije dosta. Opljačkali ste imovinu hrvatskog naroda, a govorite kako MI moramo stegnuti remen. Sada MI kažemo DOSTA JE! Izdali ste Hrvatsku! DAJEMO VAM OTKAZ‼️” – piše udruga na svojoj službenoj Facebook stranici.

https://www.facebook.com/SlobodniZajedno/posts/179071814605758

Mostov Miro Bulj oglasio se povodom najave prosvjeda na svom Facebook profilu.

“Pitaju me hoću li podržati prosvjed ispred HDZ-a 10. rujna zbog neviđene pljačke u INA-i i rasta cijena plina, struje i energenata. Kakva su to pitanja?! Uvijek uz svoj narod, a kontra lopova”, piše Bulj.

https://www.facebook.com/mirobuljMOST/posts/618754233140271

https://www.facebook.com/mirobuljMOST/posts/619043016444726

“Duže vrijeme upozoravam na činjenicu da je država loš gospodar i često izvor korupcije. Lopovluk u INA-i je samo još jedan dokaz tome!”, istaknuo je Stjepo Bartulica, saborski zastupnik Domovinskog pokreta. “Sjetimo se Janaf-a, HAC-a i mnogih drugih. HDZ-ova iskaznica otvara mogućnosti koje ne postoje na slobodnom tržištu. Vidimo se!”, poručio je Barulica.

Predsjedništvo Domovinskog pokreta poziva članstvo da podrži prosvjed protiv Vlade Andreja Plenkovića pod organizacijom udruga civilnog društva.

I Mostov Marin Miletić podržao je prosvjed.

“Ja ću doći. Dođi i ti”, napisao je.

https://www.facebook.com/MileticMarin/posts/628806345270897

“Hrvatska je i tvoja i moja. Hrvatska je naša. A oni su od nje napravili privatnu prćiju, tvornicu novca za sebe i svoje sebične interese. Kradu nas 30 godina, padaju im ministri lopovi, padaju im gradonačelnici lopovi, padaju im načelnici lopovi, padaju im župani lopovi, padaju im supruge lopovi, padaju njihovi direktori lopovi, padaju im i predsjednici stranke lopovi. Padaju im prijatelji predsjednika – lopovi.

Kradu nas i smiju nam se u facu. Kradu nas i lažu nas. Sve čine da prevare svoj narod i da narod smuljaju. Bacaju kosti da se gladni narod tuče oko ideoloških tema dok oni trpaju ne milijune nego milijarde u svoje džepove. Narode, ukrali su više od MILIJARDU KUNA. I smiju vam se u lice. Jer su nas tako sve krali godinama. Ukrali ste nam legitimni REFERENDUM.

I niste ukrali samo ovaj referendum narodu. Uvodili ste nam lockdown i otimali temeljne slobode. Zar stvarno itko tko nije u talu s njima, zar stvarno itko tko nije njihov može argumentirano reći da ih nije više dosta? DOSTA vas je!I da. Onda je i vaše pitanje meni upućeno bez veze. Naravno da ću doći na mirni i legitimni prosvjed građana ispred HDZ-a u subotu 10. rujna.

Vjerujem u demokraciju. Vjerujem da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu. Vjerujem da građanski nepusluh i mirni prosvjedi mogu imati velikog efekta. Moram, radi svoje djece. Koja su zaslužila ljepšu, bolju i pošteniju Hrvatsku”, ističe Miletić.

I u Splitu podrška prosvjeda.

“Jedini učinkoviti prosvjed je da birači HDZ-a okrenu mu leđa kao što su to napravili u Splitu – rekao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak komentirajući najavljeni prosvjed. Dodao je kako su činjenice da je HDZ osuđen za kriminal i korupciju.

I Nikola Grmoja iznio je svoje stajalište.

https://www.facebook.com/nikolagrmojamost/posts/628431341978026