fbpx

NOVA POLITIČKA LJUBAV Zekanović i Pupovac bili su u ljutom “ratu”, a sada su zajedno u krilu vladajućih

Razdoblje u kojem se zastupnik Hrvoje Zekanović prometnuo u nemilosrdnog kritičara Vlade, i s ponosom se hvalio “ja sam prvi izgovorio hrvatsko-srpska trgovačka koalicija”, očito je iza njega, jer se odlučio biti još jedan od onih koji podržavaju Vladu Andreja Plenkovića.

Kako podsjeća Novi list, premijer je nerijetko upozoravao da se taj izraz nalazi u samom korijenu mržnje prema njegovoj Vladi, koja je radikalizirala društvo i dovela čak do oružanog napada na Banske dvore.

Zekanović se dugo uopće nije obazirao na te Plenkovićeve tvrdnje i svom se žestinom u Saboru obračunavao s njim i Pupovcem. Jednom je tako, zato što ga je predsjednik SDSS-a nazvao “neiživljenim pederom”, izjavio da mu je žao što Pupovac nije 1995. na traktoru napustio Hrvatsku. Međutim, Zekanović se ovog ljeta odlučio pridružiti koaliciji koju je krstio hrvatsko-srpskom i trgovačkom i time je odustao od kovanice koja je toliko smetala predsjedniku Vlade.

Pupovac je, naravno, zadovoljan zbog toga. “Dobro je da se ta priča, za koju nije bilo mjesta niti prije nekoliko godina, više ne vrti po Saboru. Ne mogu reći da razumijem što je sve kolega Zekanović shvatio, ali pretpostavljam da je shvatio da ono što je on ranije govorio nije ni glavno ni sporedno obilježje naše koalicije. Svakakvih je zaokreta bilo u hrvatskoj politici, ovaj Zekanovićev ipak nije najdramatičniji”, rekao je Novom listu predsjednik SDSS-a.

“Kao prvo, ja u životu s Pupovcem nisam prozborio ni dvije riječi. Nisam ni sada s njim razgovarao ni o kakvom koalicijskom sporazumu niti sam upoznat s onim što Pupovac trenutačno radi. Ja ne podržavam Pupovca nego Vladu Andreja Plenkovića s Pupovcem”, objašnjava Zekanović.