fbpx

Sándor Fasimon ponudio ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine

Sándor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine, objavila je Ina u srijedu.

“Unatoč tome što nije bio upleten ni u jednu od nezakonitih radnji koje su se nedavno pojavile oko Ine, g. Sándor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine. G. Fasimon je izjavio da je kao predsjednik tvrtke odgovoran i osjeća moralnu obvezu za sve aktivnosti tvrtke, bez obzira na iskazanu dužnu pažnju”, kaže se u obavijesti Ine objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Dodaje se da će Fasimon nastaviti obnašati dužnost predsjednika Uprave Ine do imenovanja njegovog nasljednika “kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja društva”.

‘Bio sam krajnje šokiran’

“Bio sam krajnje šokiran kada sam saznao za postupke Damira Škugora i njegovih suradnika. Tijekom proteklih deset godina Ina je prešla vrlo dug put, od ruba bankrota došli smo do financijske stabilnosti, a u procesu smo realizacije najveće industrijske investicije u povijesti zemlje izgradnjom postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka. Škugorovi postupci vrijedni su prijezira i ne predstavljaju identitet Ine. To nije Ina, to nismo mi”, rekao je Fasimon.

“Ponosan sam na naša zajednička postignuća u proteklom desetljeću i unatoč činjenici da nisam imao nikakve veze sa Škugorovim kriminalom ili bilo kojim drugim nedjelom, kao odgovoran čelnik tvrtke moram snositi moralnu obvezu za cijelu Inu. Samim time, ispravna stvar koju sada mogu učiniti jest ponuditi ostavku”, rekao je šef Uprave Ine.

“U međuvremenu, u kompaniji traje temeljita i dosljedna istraga slučaja. Ovisno o rezultatima istrage, kompanija će provesti daljnje radnje”, stoji u priopćenju koje je Ina poslala medijima.