fbpx

Srbi i Rusi spremaju rat na Kosovu? Premijer Kurti otkrio zastrašujuće detalje

U ekskluzivnom razgovoru za Večernji list, premijer Kosova, Albin Kurti, otvoreno je progovorio o općoj situaciji na Kosovu, te izrazio zabrinutost što se Srbija trenutno jako naoružava svoju vojsku opremom koju dobiva iz Rusije i Kine i ona želi da se na Balkanu na neki način uspostavi kao alternativa demokratskom Zapadu.

U ekskluzivnom razgovoru za Večernji list, premijer Kosova, Albin Kurti, otvoreno je progovorio o općoj situaciji na Kosovu, te izrazio zabrinutost što se Srbija trenutno jako naoružava svoju vojsku opremom koju dobiva iz Rusije i Kine i ona želi da se na Balkanu na neki način uspostavi kao alternativa demokratskom Zapadu. Na Kosovu je s Kurtijem razgovarao novinar i reporter Hassan Haidar Diab pogledajte danas u 13 sati u Premiumu Večernjeg lista.

Između ostalog, Albin Kurti u otvorenom razgovoru ne isključuje mogućnost izbijanja rata na Kosovu jer postoji čak 48 naprednjačkih ofenzivnih operativnih bazi oko granice Kosova sa Srbijom na srpskoj strani od kojih su 28 vojne a 20 njih pripada žandarmeriji te smatra kako bi bilo neodgovorno reći da neće nikada biti konflikta, da nikada neće više biti rata.

Ako nema priprema za rat, Kurti postavlja pitanje zašto su prošle godine, Srbija i Rusija imale čak 104 zajedničkih vojnih vježbi i aktivnosti od 91 koliko su planirali a pri tome, dvije najvažnije vojne vježbe koje su imali zvale su se “Slovenski štit” i “Slovensko bratstvo”. Između ostalog, Kurti je govorio zašto se protivi osnivanju Zajednica srpskih općina jer bi to bio uvod u stvaranje nove Republike Srpske.

Posebno je naglasio kako dokle god Srbi imaju te snove o Kosovu kao dijelu Srbije, ti snovi se pretvaraju u noćne more za cijeli Balkan naglasivši kako na Balkanu ne možete imati rat bez Srbije ali niti mira bez Albanaca. Ono što je, prema mišljenju Kurtija, najopasnije što vodstvo Srbije smatra da im je Rusija majka i zato imamo ovakve okolnosti na Balkanu sa puno rizika i strepnje, piše večernji.hr.