fbpx

ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA: HDZ-ov načelnik autom pokosio stariju gospođu na biciklu pa pobjegao – dobio samo prekršajnu prijavu

Đuro Anđelković (56), načelnik Općine Davor u Brodsko-posavskoj županiji i predsjednik tamošnjeg Općinskog odbora HDZ-a, skrivio je prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja, a da drugom sudioniku u prometu, starijoj biciklistkinji na koju je naletio, nije pružio pomoć.

Nesreća se dogodila prošle srijede, 21. rujna uvečer, oko 19:20 sati u Novoj Gradiški, 25 kilometara udaljenoj od općine Davor, u ulici Kralja Dmitra Zvonimira. Anđelković je vozio službeni općinski terenac, automobil Peugeot 3008.

Policijska uprava Brodsko-posavske potvrdila je Telegramu da se prometna nesreća dogodila, ne spominjući Anđelkovićevo ime i prezime, već samo navodeći kako se radi o 56-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Otkrio ga razbijeni retrovizor

Od siline udarca, s automobila kojim je upravljao Anđelković otpao je retrovizor i ostao na cesti, gdje su ga kasnije pronašli pripadnici novogradiške policije. To je bio trag od kojeg su krenuli pa su operativnim radom utvrdili o kojem se tipu vozila radi i ubrzo otkrili da je riječ o Peugeotu kakvog je vozio načelnik općine Davor.

S obzirom na to da je takvih vozila registriranih na području Brodsko-posavske županije tek nekoliko, već sljedećeg jutra oko sedam sati posjetili su Anđelkovića u njegovoj kući u Davoru, u Ulici kralja Tomislava. Kada su utvrdili da na službenom općinskom vozilu nedostaje retrovizor, obavili su s njim obavijesni razgovor.

Zanimljivo, policija nije obavila alkotestiranje. Objasnili su kako je od vremena nesreće do trenutka kada je Anđelković pronađen prošlo oko 12 sati.

Dobio samo prekršajnu prijavu

Telegramov izvor tvrdi da je Anđelković u vrijeme prometne nesreće bio pod utjecajem alkohola, no to nije moguće dokazati jer nije obavljeno alkotestiranje. Protiv Anđelkovića podnesena je samo prekršajna prijava, tako da je HDZ-ov općinski načelnik prošao bez kaznenog postupka, mada je nakon prometne nesreće pobjegao s mjesta događaja i nije pružio pomoć biciklistkinji. Njoj su utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Ovo mu je treći mandat

“Takav je on, bježi od medija kada mu ne odgovara da se piše o bilo kakvom problemu”, rekla nam je oporbena vijećnica, koja kaže da je čula za prometnu nesreću načelnika Anđelkovića, ali da ne zna detalje. Inače, u općinskom vijeću Davora HDZ ima osam vijećnika, a grupa birača s kandidacijske liste Martine Rizvić, pet.

Na prošlim lokalnim izborima 2021. godine, Anđelković je pobijedio u prvom krugu i dobio 836 glasova, dvostruko više nego kandidatkinja grupe birača Martina Rizvić, koja je osvojila 410 glasova. Inače, Anđelkoviću je ovo treći mandat na funkciji općinskog načelnika, a prije toga bio je zaposlen kao profesor tjelesnog odgoja u osnovnoj školi Matija Antun Relković u Davoru, a supruga je zbrinuta u državnoj tvrtki Hrvatske vode.