fbpx

AFERA INA I PREMIJEROVA KRITIKA OPORBE: Plenković je zbilja prvorazredni tašti cinik!

Nakon sjednice šireg sastava Predsjedništva HDZ-a, šef stranke, premijer Andrej Plenković u izjavi za javnost kritizirao je svoje oponente, jer ono što oni govore o “pljački stoljeća” i Ini, gore je za Plenkovića od same afere.

Kratko se osvrnuo na najnovija uhićenja povezana sa Škugorom i ekipom koja je iz Ine izvukla milijardu kuna, a potom osuo paljbu po oporbi.

-Nastavak aktivnosti DORH-a, USKOK-a, policije, bitno je da se sve vezano uz INA-u rasvijetli. Naravno da smo komentirali i izjave oporbenih političara koji odmah apriori znaju o čemu se radi i dalje optužuju Vladu i HDZ, što naravno nije slučaj. Ova afera ima imena i prezimena. Nama je u interesu da se sve rasvijetli i da oni koji to trebaju biti, budu kažnjeni- rekao je Plenković, tvrdeći kako nije imao nikakva saznanja o uhićenjima ovog ponedjeljka, jer njegova vlada ne zna što su to izvidi, što rade USKOK i DORH koji su u svom radu potpuno neovisni, a njihove aktivnosti tajne. Svakako, ni premijera više ništa ne iznenađuje. Njemu je najvažnije da oni koji su počinili kaznena djela za njih i odgovaraju, a njegova je vlada, ponavlja, uvjeravajući više sebe nego hrvatsku javnost, potpuno posvećena borbi protiv korupcije i kriminala.

Nažalost, kad u to građane uvjerava Plenkovićeva vlada, kod tolike proizvodnje afera to zvuči kao crni humor.

A ipak, Plenković usred ovakve afere kakva je pljačka Ine, a njezin zasad glavni akter jedan od uzdanica HDZ-a, časti uvredama oporbu, ni riječi kritike na račun svojih pohlepnih stranačkih prijatelja.

Oporba, veli Plenković, “ima svoje pjesmice”. Neodgovorna je, nema ideje, ima samo nekoliko pjesmica, kojima su dodali i novi okvir: izdajnici.

-Dakle, banda i izdajnici, to ponavljaju dvije godine ne bi li se to negdje utaložilo, među onima koji ne prate što se događa. Jedino o čemu imaju ideje je da hoće lijepiti etikete i rušiti Vladu. Grbin je otišao u Našice i rekao da ja radim u Hrvatskoj ono što Vučić radi u Srbiji. Ja nemam ništa protiv njega i njegove supruge, ali dobiva naknadnu za odvojeni život, a ne zna gdje živi- tako aferu Ina komentira premijer. Kao da je pljačka stoljeća izvedena u režiji i uz glavne role oporbenih igrača, a ne HDZ-ovih?!

I naravno, za sve negativno u ovoj zemlji Plenković kao čudotvorni napitak koristi mantru o vladinim mjerama koje koštaju 21 milijardu.

-Mi smo im omogućili planiranje, plaće, ulaganje. Omogućili smo mjere koje su važnije od jedne afere za koju će netko odgovarati- potpuno nekritički, cinično relativizira razmjere pljačke, i još k tome zamjera medijima koji o njima ne govore ni približno koliko o aferi Ina. Vladine mjere vladin su posao, nije to Andrej Plenković ovom narodu velikodušno darovao iz svog džepa, to je novac hrvatskih građana koji pune proračun i normalno je da se građanima i vraća, pogotovo u uvjetima sve izraženije krize. A Ina je djelo kriminalaca i to mahom iz redova njegove partije, i umjesto da takvima šalje poruke da u HDZ-u za njih više neće biti mjesta, on poruke šalje oporbi. Zbog pjesmica… Zbilja je prvorazredni tašti cinik.

Davorka Blažević / TRIS portal