fbpx

Hoće li Plenković smjeniti Uskokovog optuženika Kalmetu?

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač i gradska vijećnica Marjana Botić iz Akcije mladih sazvali su danas konferenciju za medije povodom izjava premijera Plenkovića, a vezano uz Uskokove optuženike, svjedočenja pred Antikorupcijskim vijećem i poziciju Uskokovog optuženika Božidara Kalmete u svemu tome.

“Ovdje smo jer nas je malo iznenadio istup premijera Plenkovića koji je zamjerio Korupcijskom vijeću što je pozvao Uskokovog optuženika Dragana Kovačevića da svjedoči. Nazvao je Dragana Kovačevića lopovom i ono što je radio u Janafu, lopovlukom. Nama je drago što je premijer Plenković došao na naše postavke pa ono što se radi u nekim državnim tvrtkama imenuje pravim imenom i one koje to rade, pravim imenima. Samo bi molili da se ne radi distinkcija između lopova i lopova, lopovluka i lopovluka.

U ovoj zgradi u Medulićevoj br. 2 stoluje Uskokov optuženik Božidar Kalmeta. Razlika između njega i Dragana Kovačevića je ta što Dragan Kovačević samo svjedočio pred Antikorupcijskim vijećem dok Božidar Kamleta je glava zadarskog županijskog HDZ-a i bez njegovog amenovanja nemože proći ni jedna odluka u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Znači, on sudjeluje u donošenju odluka, pa bi mi našeg dragog vođu Plenkovića upitali, znači li to da ni Kalmeta nije podoban da bude predsjednik županijskog ogranka HDZ-a.

Kad se uzme u obzir odluka odnosno presuda Vrhovnog suda u njegovom slučaju koji je sigurno pročitao, ako ju je razumio, a sigurno ju je razumio jer je pravnik, ona jasno sugerira nižem sudu kakvu odluku treba donijeti. Sad nas zanima, hoće li gospodin Plenković ujedno smjeniti Kalmetu, kad se već tako očitovao prema Draganu Kovačeviću. Ako dragi vođa zbog svojih poslova ne može odgovoriti nama na to pitanje, mi bi molili ove iz županijskog i zadarskog HDZ-a, koji su vrlo aktivni na Facebooku, da nam objasne razliku između Uskokovog optuženika i Uskokovog optuženika i između presumpcije nevinosti i presumpcije nevinosti.

Eto, zato smo tu. Mislimo da se na ovo trebamo očitovati jer ako netko nije podoban da svjedoči pred Aktikorupcijskim vijećem, onda sigurno Uskokov optuženik nije podoban da vodi županijski HDZ niti da donosi bilo kakve odluke ni da sudjeluje u donošenju odluka, a pogotovo ovo što se događa ovdje da bez Kalmete da niti jedna odluka bez Kalmete nemože proći.” kazao je Marko Pupić-Barkač.

“Kao gradskoj vijećnici u posljednjih godinu dana teško mi je doživiti legitimitet HDZ-a s obzirom da je Hrvatska pravna država, što nije nažalost. Ustavni sud bi trebao pokrenuti postupak brisanja HDZ-a iz registra stranaka zbog zločinačkog udruživanja. Tako da je meni teško, ne samo Božidara Kalmetu nego i premijera Plenkovića, doživjeti kao legitimni dio društva.

Vezano uz lokalnu politiku, poslati ćemo i odgovor pojedinim HDZ-ovcima koji su direktori komunalnog društva, konkretno Vodovoda, u vidu prijedloga pokretanja usklađivanja akta o osnivanju Vodovoda sa zakonom, zato što oni konstantno krše zakon, drugima se podsmjehuju i podcjenjuju upućujući na neke minorne opaske izrečene u javnom prostoru, a temeljno kršeći zakon za ono za što su plaćeni”, izjavila je gradska vijećnica Marjana Botić.