fbpx

Kerumov stan u Zadru stavljen na bubanj, zagrebački poduzetnik nudi 2.1 milijun kuna

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. potvrdila je da je na nedavno održanom ročištu za prodaju stana Keruma d.o.o. u Zadru pristigla 2.1 milijun kuna vrijedna ponuda zagrebačkog poduzetnika Vladimira Noršića.

Nekretnina Keruma d.o.o. u stečaju – stan od 123 četvorna metra u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru – bila je procijenjene vrijednosti 1.713.026 kuna, a četiri pripadajuća spremišta nešto više od 80.000 kuna.

Zagrebački poduzetnik za stan je ponudio 2.1 milijun kuna, a za spremišta oko 80.000 kuna, a pristigla je samo njegova ponuda.

Tvrtka Kerumovog nećaka dobila kuću, stan, zemljište…

Prodaja Kerumovih nekretnina u Zadru uslijedila je nakon što je Trgovački sud u Splitu u kolovozu donio rješenja kojima se tri nekretnine Keruma d.o.o. u stečaju predaju u posjed tvrtki Coast d.o.o. kojoj je direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Prema sudskim rješenjima, tvrtki Kerumovog nećaka dosuđen je poslovni prostor i mali stan kod splitskog HNK gdje je bila trgovina Kerum i poslovni prostor od 64 kvadrata u prostoru lokala Lažni svjedok u zagrebačkoj Amruševoj ulici.

Osim toga, Coast. d.o.o. preuzeo je u posjed dvorište, kuću i studenac te, kako se navodi, prirodno neplodno zemljište od oko 1900 četvornih metara u Milni na otoku Braču.

Prodana farma u Drnišu i dionice Hajduka

Predaja u posjed tih Kerumovih nekretnina dosuđena je nakon prodaje Kerumove svinjogojske farme u Drnišu i Lagune, nekretnine u sklopu nekadašnjeg drniškog Mesoprometa te dionica Hajduka u vlasništvu Keruma d.o.o. u stečaju.

Najvrjednija imovina Kerumove tvrtke nedavno prodana na bubnju bila je svinjogojska farma u Drnišu za koju je tvrtka Hoteli Batuda d.o.o. ponudila 3.5 milijuna kuna.