fbpx

LOVRINOVIĆ: “Narod ne zastupa nitko, oporba se ne suprotstavlja uvođenju eura, stožeru, pljački INA-e…”

“Umjesto jalove inicijative da se osnuje istražno povjerenstvo za INA-u, oporba u Saboru je trebala i morala pozvati građane na opći neposluh i bojkot”, smatra profesor.

‘Umjesto jalove inicijative da se osnuje istražno povjerenstvo za INA-u oporba u Saboru je trebala i morala pozvati građane na opći neposluh i bojkot. Istražna povjerenstva su već odavno loša zabava za narod. To govori da prave oporbe u Saboru zapravo nema, smatra bivši zastupnik i čelnik stranke ‘Promijenimo Hrvatski’ prof. Ivan Lovrinović.

I uistinu, kada se pogledaju stavovi vlasti i oporbe, oni se gotovo u svem podudaraju. Razlike se pronalaze u nebitnim ideološkim pripucavanjima. Ono što je za građane stvarno važno, oko toga kao da postoji prešutni koncenzus.

– Nisu se suprotstavili stožerašima i plandemiji niti tzv. “cjepivu”, nisu se suprotstavili uvođenju eura, izvozu naše nafte u Mađarsku niti su tražili poništenje ugovora o privatizaciji INA-e. Narod ne zastupa nitko u Saboru i zato narod mora sam uzeti vlast u ruke, jer vlast proizlazi iz naroda i vlast je narod’, smatra Lovrinović.

Zanimljivo je da su za razliku od Hrvatske, danas u Italiji na vlasti stranke koje su se od samog početka otvoreno suprotstavljale covid propusnicama i obveznom cijepljenju te bespogovornom slušanju direktiva iz Bruxellesa. One koje su do jučer iznosili iz sabornice, danas je narod izabrao da vode državu.

U Hrvatskoj, onih koje su iznosili iz sabornice više u saboru – nema.