fbpx

OSLOBOĐEN! Pupić Bakrač nije prijetio Božidaru Longinu

Općinski sud u Zadru danas je donio oslobađajuću presudu u postupku protiv okrivljenika Marka Pupića Bakrača zbog kaznenog djela prijetnje. Pupića-Bakrača se teretilo da je 8. listopada 2020. na svom Facebook profilu objavio sadržaj “Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj.” te da je time prijetio žrtvi oštećeniku Božidaru Longinu, županu Zadarske županije.

Kaznena prijava kao i suđenje na temelju jedne objave županijskog vijećnika Marka Pupića-Bakrača na svom Facebooku profilu, dokazalo se samo to da se radi o političkom progonu vijećnika oporbe i zloupotrebi policije. Naime, Pupića-Bakrača se htjelo ušutkati, zastrašiti policijom i eventualno i osuditi. U kuću Pupića-Bakrača tog dana upalo je šest policajaca u 6 sati ujutro s nalogom za pretres kuće i to samo zbog njegove jedne Facebook objave.

“Kao tada tako i sada, Policija, Općinsko državno odvjetništvo pa i sam Longin su znali da se ne radi o nikakvoj prijetnji”, kazao je Pupić-Bakrač koji će svoje očitovanje imati u ponedjeljak u podne, ispred sjedišta ODO.

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač objavio je na svojim mrežama video izjavu povodom oslobađajuće presude.Navedenu izjavu u video formatu prenosimo u nastavku teksta.