fbpx

OVO JE GADLJIVO: Zadarski aerodrom lažirao milijuntu putnicu da se uliže Plenkoviću

Zračna luka Zadar lažirala je milijuntog ovogodišnjeg putnika kako bi se taj lijepi turistički rekord poklopio s posjetom premijera Andreja Plenkovića Zadarskoj županiji. Naime, milijuntim putnikom proglašena je Julie Fisser iz Belgije, koja je time ostala ugodno iznenađena, a dobila je buket cvijeća i dvije povratne karte prema odredištu po izboru. Međutim, nije to bila stvar sreće koliko poklapanja s premijerovim protokolom, prenosi Zadarski.hr.

Milijunti putnik je netko drugi, tko nije imao tu sreću da se uklopi u Plenkovićev boravak u Zadru, kako se učinilo zgodno njegovim domaćinima. Najbolje od svega je što direktor Zračne luke u tome ne vidi ništa sporno.

‘Zar smo ga trebali dočekati u nedjelju navečer?’

“Radi se o obilježavanju dolaska milijuntog putnika, što je uvijek svojevrsno PR događanje. Je li to baš bio milijunti putnik? Ne, nije, ali mi smo to organizirali ovako i tu je sve u redu. Meni je, iskreno, jako drago što se sve to poklopilo s premijerovim dolaskom i ne vidim u tome neku veliku priču. Pa zar smo doček milijuntog putnika trebali organizirati u nedjelju navečer, kad je stvarno dosegnuta ta brojka”, pita Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar.

A kako je uopće otkrivena ova sretna slučajnost? Netko je pogledao službenu web stranicu Zračne luke Zadar i vidio podatak po kojem je do kraja rujna u Zemunik sletjelo 990.046 putnika. Stoga se otvorilo pitanje je li moguće da je u tri dana listopada stiglo još 10.000 gostiju, budući da se početkom listopada broj putnika obično smanjuje.

U svakom slučaju, u ovoj priči je deblji kraj izvukao putnik koji bi uistinu i bio – milijunti.