fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Banda kaubojska protuzakonito isključuje ljudima vodu (VIDEO)

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač i Marjana Botić održali su konferenciju za medije na kojoj su upozorili na probleme s prijetnjama isključivanjem vode koju je i sam Pupić-Bakrač dobio.

“Ljudi imaju ogromnih problema s prijetnjama isključenjem vode, a sada sam tu istu prijetnju i ja dobio pa imam pismeni dokaz da to rade. Poslali su mi da sam dužan 6 tisuća kuna i da će mi isključiti vodu ako ne podmirim dug u roku od 15 dana. Na našu reklamaciju ispostavilo se da taj dug ne postoji, već jedan račun od 600 kuna. Ovakvi dopisi poprimili su oblik epidemije, dobiva ih svaki drugi čovjek, a još 2007. godine Ustavni sud je donio pravorijek u kojem se jasno kaže da se voda, struja i plin ne mogu isključivati. Može se ići na sudski i ovršni postupak, ali isključenje ne, a Vodovod to radi i tako krši zakone i propise. Oni to mogu jer im to dozvoljavaju Grad, DORH i policija. Ova tvrtka je uzurpirana od strane HDZ-ovaca, te može raditi što god hoće, bitno da se u njoj skupe potpisi za izbore”, izjavio je Pupić Bakrač.

“Djelatnici Vodovoda potpuno nezakonito upadaju u privatni posjed, a za što je predviđena kazna do 5 godina zatvora. A ako vam isključe vodu, na adresi Put Stanova bb imate pravo uzeti 50 litara po članu domaćinstva. Vodu najčešće isključuju upravo najranjivijim skupinama, umirovljenicima. Kako će oni nositi tu vodu?! Vodovod radi nehumano, protuzakonito i neustavno”, istaknuo je Pupić Bakrač.

Konferenciju za medije možete u cijelosti pogledati u sljedećem videu.