fbpx

Remont kanadera u protupožarnoj sezoni ‘debelo’ kasnio – radnici dobili bonuse za ‘odlično obavljen posao’

Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra isplatila je novčane nagrade dijelu svojih radnika za uspješno odrađen posao remonta i održavanja protupožarnih aviona. Nagrade su navodno isplaćene za dvadesetak zaposlenih, a među njima su mehaničari, djelatnici u administraciji i poneki direktori. Visina bonusa kretala se između 500 i 2.000 kuna.

Novčane nagrade isplaćene su bez obzira na činjenicu da je u jeku protupožarne sezone u Zrakoplovno-tehničkom centru (ZTC), državnoj tvrtki u kojoj se servisiraju protupožarni zrakoplovi, kasnio remont kanadera.

U protupožarnu sezonu Hrvatska je ušla sa samo šest aviona. Ipak bonusi su tu – za uspješno odrađen posao remonta i održavanja protupožarnih aviona, piše Jutarnji list.

Predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Klanac donio je zaključak da je tvrtka, usprkos svim nedaćama i izazovima, uspješno odradila protupožarnu sezonu te da dio radnika zaslužuje financijsku nagradu.

Podsjetimo da je u tijeku afere s remontom otkriveno da je predsjednik Uprave otišao na godišnji odmor, da su dvojica mehaničara na lažnom bolovanju i da rade u inozemstvu. Predsjednik Uprave Klanac pravdao se da ne zna o kojim je radnicima riječ, a sve je kulminiralo njegovom izjavom da će nakon što prikupi sve podatke podnijeti kaznenu prijavu. To se nije dogodilo.


VAL POŽARA HARA HRVATSKOM DOK U ZTC-u VLADA OZBILJAN KAOS Kanaderi kasne, mehaničari bježe, priča je puna rupa..

Nastavlja se raspad državne firme koja popravlja kanadere – još jedan radnik dao otkaz, ‘više ne želi biti dio toga svega’