fbpx

Šetao psa pa ga napala druga dva psa, vlasnici prijavljeni

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom kazneno je prijavljen 22-godišnjak čiji je pas u nedjelju u zaleđu Zadra napao i ugrizao 52-godišnjaka dok je šetao svoga ljubimca, a prekršajno još jedan mladić čiji je pas također sudjelovao u napadu.

Zadarska policija je priopćila kako je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su u mjestu Pridraga, gdje je oko 20 sati na uzici šetao svoga, 52-godišnjaka napali psi koje su bez nadzora (uzice) šetali 19-godišnjak i 22-godišnjak, čiji ga je pas ugrizao.

Liječnička pomoć mu je pružena u zadarskoj Općoj bolnici Zadar, gdje su mu ozljede zasad okvalificirane kao lakše.

Protiv 22-godišnjaka je podnesena prijava zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a počini li se iz nehaja, do tri godine zatvora.

Vlasnik drugog psa, 19-godišnjak, prekršajno je prijavljen zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nekoliko napada pasa

Po tom zakonu, onaj tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 nekadašnjih njemačkih maraka.

Inače, prošloga tjedna dva su psa iz pasmina koje su određene kao opasne (cane corso i američki stafordski terijer), preskočivši ogradu dvorišta u Slavonskom Brodu, napala i više puta ugrizla psa te napala i ugrizla i njegova vlasnika koji ga je vodio na povodcu, a vlasnica tih pasa je prekršajno prijavljena.

Policajci su joj izdali obavezni prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a dostavljaju i izvješće Veterinarskoj inspekciji.

Domaću javnost prije tri tjedna posebno je uzbunila situacija kada je belgijski ovčar, koji se također smatra opasnom pasminom i ovo mu nije bio prvi napad na ljude, ispred osnovne škole u zagrebačkom Gornjem Vrapču napao učenike, pri čemu je jedan izgrizen po cijelom tijelu.

Hina