fbpx

ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA Uhićen Vinko Zulim, moćni HDZ-ovac poznat po žderanju i prijetnjama

Uhićen je Vinko Zulim, bivši saborski zastupnik HDZ-a i dugogodišnji načelnik Općine Seget. Zulima, kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, sumnjiče za znatnu štetu u općinskom proračunu. Sporni su jelo i piće, odnosno troškovi reprezentacije, te putni troškovi, nešto slično kao u slučaju Nediljka Bubnjara, bivšeg HDZ-ovog načelnika Općine Škabrnja.

Zulim je priveden u službene prostorije, a tijekom dana bi trebao biti ispitan u USKOK-u. Očekuje se da će USKOK tražiti i određivanje istražnog zatvora, doznaje portal Index.

U siječnju prijetio novinaru: Znam gdje živiš, đubre četničko

U srpnju ove godine Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za prijetnju protiv Zulima. Radi se o kvalificiranom obliku prijetnje novinaru Slobodne Dalmacije Vinku Vukoviću u vezi s obavljanjem njegovog posla.

DORH je u srpnju objavio obavijest o podignutoj optužnici bez navođenja identiteta. Navode da se osnovano sumnja na to kako je Zulim, tijekom telefonskog razgovora 20. siječnja, revoltiran pitanjem o zapošljavanju njegovog sina u Općini povišenim tonovima Vukoviću najprije uputio uvrede, a potom i ozbiljnu prijetnju, što je kod novinara izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za sebe i obitelj.

Vuković je nazvao Zulima da ga upita je li M.Z., za kojeg se navodi da je zaposlen u Općini, njegov sin. Na to je Zulim planuo i rekao Vukoviću da zna tko je i gdje živi te da ima dvije curice. Vrijeđao ga je nazivima “đubre četničko, smeće udbaško”. Spomenuo je i mogućnost dolaska na Vukovićevu adresu stanovanja, na što ga je novinar pitao što bi napravio da dođe. Zulim mu je kazao da bi ga poljubio u čelo, navodi se u optužnici.