fbpx

MILANOVIĆ U ZADRU: Ponosno nosim tu “luđačku košulju” koju mora svaki državnik nositi

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Krševana. Predsjednik je održao prigodan govor.

“Razgovarao sam s austrijskim premijerom i ono što mogu reći, bez da kršim diskrecijsko pravo i norme lijepog ponašanja, da je opis našeg posla da smo plaćeni, a plaćeni smo zato što smo izabrani, a izabrani smo zato što smo se ponudili da to želimo za dobrobit, za prosperitet ljudi, naših nacija i to je prsluk protkan svim našim pojedinačnim tajnama, hoćete ‘luđačka košulja’ koju nosimo ponosno”, kazao je Milanović.

Držim da je za nacionalne financije odgovorna Vlada, dodao je.

“Mali je korak između toga da mala zemlja i mala nacija, traži od saveznika, od mlađeg partnera, onog sitnog, kratkih hlača ali partnera, postavljen vazal, koji bespogovorno sluša one koji mu izdaju zapovijedi, a onda slijedi ono najgore, terminalan faza, kada prepoznaju ono što mu i nije zapovjeđeno i želi udovoljiti svom gospodaru. Do toga držim i to je opis moga posla, i ponosno nosim tu luđačku košulju koju mora svaki političar i državnik nositi. Ona može biti protkana zlatnim nitima, može biti s rupama međutim to je ograničavajući faktor koji se svaki nacionalni i lokalni političar mora držati, a to je moje i moja zajednica prvo, a nakon toga opće stvari, generalne stvari, pobratimstvo lica u svemiru”, rekao je pa dodao:

“Ono što nas čini nacijom, to je ključno, da osjećamo zajedničku sudbinu, zajedničko jučer i to neće promijeniti niti EU, niti NATO niti svi savezi u kojima je Hrvatska.”

“Nakon svega gledate svoje interese i sudit će vam naši ljudi u zemlji do koje jedino nama stalo”, kazao je Milanović.