fbpx

MINISTRICA KAZNENO PRIJAVLJENA ZBOG BRAĆE PIVAC: “Omogućila im je imovinsku korist od 13 mil. eura”

Nacional je dobio na uvid kaznenu prijavu koju su protiv Marije Vučković i njenih najbližih suradnika podnijeli kooperanti međimurske tvrtke Vajda, u kojoj tvrde da je ona u suradnji s braćom Pivac počinila subvencijsku prevaru.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković proteklog tjedna suočila se s novim velikim problemom koji bi mogao ugroziti njenu poziciju u vladi Andreja Plenkovića. Nacional je dobio uvid u kaznenu prijavu koju su protiv ministrice poljoprivrede te njenih bliskih suradnika, ravnatelja Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antuna Vujića i ravnatelja Uprave za stočarstvo Zdravka Baraća, podnijeli kooperanti tvrtke Vajda.

Osim Marije Vučković i njenih suradnika iz Ministarstva poljoprivrede, kaznena prijava podnesena je i protiv odgovornih osoba iz međimurske tvrtke Vajda, među kojima su i prokurist Neven Pivac i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Miljenko Pivac, a uz njih su prijavljeni predsjednik Uprave Vajde Vilim Simon, predsjednik Nadzornog odbora Igor Miljak te član Uprave Igor Polanec. Svi oni prijavljeni su jer dio kooperanta tvrtke Vajde smatra da su počinili subvencijsku prevaru, a Mariju Vučković su prijavili i zbog nezakonitog pogodovanja te zlouporabe položaja.