fbpx

POKUPEC: Slučajem Francišković partija poručuje; ‘Imamo moć zatvoriti koga god želimo, na koliko god dugo želimo’. I narod je to šutke prihvatio

“Uz jednako apstraktno objašnjenje kada je zatvoren, Marko Francišković je jučer – godinu dana kasnije – pušten iz zatvora. Poruka partije je jasna: imamo moć zatvoriti koga god želimo, na koliko god dugo želimo. I narod je tu poruku šutke prihvatio, što znači da je samo pitanje vremena kada će se i kome od nas dogoditi to isto”, komentirao je aktivist Ivan Pokupec izlazak iz istražnog zatvora Marka Franciškovića.

“Nadam se samo da će Marko zaključiti kako njegova djeca ne zaslužuju biti žrtve njegove borbe – a za koga? Mi aktivisti smo dogorjele svijeće, a većina ljudi voli mrak”, konstatira razočarano Pokupec.

Podsjetimo, Francišković je uhićen zbog javnog poticanja na terorizam nakon skupa u Zagrebu protiv korone mjera, na kojem je bio jedan od govornika. Pritvoren je u studenom 2021. godine te je u tamnici proveo gotovo godinu dana.

Za razliku od njega, HDZ-ove perjanice Gabijela Žalac i Josipa Rimac iz istražnog zatvora su izašle u rekordnom roku, unatoč teškim optužbama za krađu europskih fondova.

Za razliku od njih Francišković je i na slobodi dobio mjeru zabrane korištenja interneta i javnog istupanja.