fbpx

Predsjednik Milanović neće pomilovati Perkovića i Mustača

Predsjednik Zoran Milanović neće pomilovati Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, za što je odvjetnik Anto Nobilo predao molbu Ministarstvu pravosuđa 19. travnja, potvrdili su iz Ureda predsjednika.

Josip Perković i Zdravko Mustač neće biti pomilovani od predsjednika Republike zbog kaznenog djela ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, potvrđeno je iz Ureda predsjednika za Novi list.

“Predsjednik samo slijedi stav koji je javno definirao u svojoj kampanji 2019., da akt pomilovanja, znači promjena sudskih odluka, ne smije biti u njegovoj nego u nadležnosti Sabora ili nekog drugog. Milanović je najavio da on to pravo neće konzumirati i tako se ponaša u predsjedničkom mandatu u odnosu na sve molbe za pomilovanje koje je dobio. Ni u čemu se predsjednikov pristup molbi Perkovića i Mustača ne razlikuje od onog prema svim ostalim molbama”, rekli su za Novi list u Uredu predsjednika.

Naglašavaju da Milanović nije odbio molbe Perkovića i Mustača nego je riječ o tome da ih uopće nije razmatrao, jednako kao niti drugih skoro tristotinjak.

Dvojica bliskih suradnika Franje Tuđmana i Gojka Šuška mogu se opet obratiti predsjedniku koji će doći nakon Milanovića. Njegovo uskraćivanje pomilovanja Perkoviću i Mustaču na Pantovčaku tumače Milanovićevom dosljednošću u stavu da nije na predsjedniku da se miješa u odluke koje donose sudovi, piše Novi list.