fbpx

VIDEO – PUPIĆ-BAKRAČ: Smijenjena Darija Katuša, potporu dobio kriminalac

Na Aktualnom satu Zadarske županije vijećnik Marko Pupić Bakrač iznio je informaciju o kojoj se već priča u kuloarima zadarske bolnice.

“Htio bih vas obavijestiti da je smijenjena smijenjena glavna sestra Opće bolnice Zadar Darija Katuša. Međutim nesretna vijest u sretnoj vijesti je da je smijena trajala tri sata. Ravnatelj OB Zadar Željko Čulina ju je smijenio i rekao joj da bira odjel na kojem će raditi. Međutim, ona je njemu rekla da neće on nju smijenjivati, došao je jedan poziv iz Županije i jedan poziv od Živka kolege i nakon toga Čulina je povukao svoju odluku o smijeni glavne sestre. Vi ste župane bili rekli da se nećete baviti sestrama u bolnici, kasnije ste izdali priopćenje da to niste tako mislili, a očigledno je da se Županija bavi sestrama u bolnici, ali na negativan način, da nastavlja omogućavati mobing od strane glavne sestre. Čulina je nešto pokušao učiniti, ali je spriječen iako je Čulina “kralj grijeha propusta” jer popušta pod pritiscima. Čak je i zamjenik ravnatelja Edi Karuc pred više svjedoka izjavio da će dati ako se ne riješi pitanje glavne sestre Darije Katuše. Očigledno ona ima jako političko zaleđe usprkos svemu što radi i opomene, netko je štiti, nekome je u interesu da se nju štiti makar to rezultirali odlaskom preko 30 sestara iz bolnice”, rekao je Pupić Bakrač.

“Županija je dijelila potporu za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima. Među dobitnicima te potpore je i tvrtka Ašibo d.o.o. Pitate se, čija je to tvrtka? Mislite sigurno od nekog kriminalca. U pravu ste. To je tvrtka od Novice Erlića, optuženog sa Renom Sinovčićem u aferi Ribar za izvlačenje novca iz NK Zadar i proračuna Grada Zadra, koji je uplaćivan na račun NK Zadar. Supruga Novice Erlića, Branka Erlić radi kao voditeljica odsjeka u Županiji. Ona je u toj tvrtki navedena kao osoba koja zastupa tu tvrtku, a njezin e-mail je naveden kao kontakt. Njihov sin je Šime Erlić. Ja ću postaviti jedno čudno pitanje. S obzirom od koga sam ja tu infrmaciju dobio i da su to krugovi bliski vama u Županiji, mene zanima, da li vi koristite sklonost delikvenciji Novice Erlića i njegovu pohlepu kako bi uništili karijeru Šime Erlića koji vam je možda unutarstranački konkurent?”, pitao je Pupić-Bakrač.