fbpx

AKO NISTE ZNALI Šef Odbora za obranu o padu MIG-a: ”Zrakoplovi zbog sile teže tendiraju tome da padnu”

O padu MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ogasila su se dva čovjeka čije je izjave bolje ne prenositi. Nažalost jedan je predsjednik saborskog Odbora za obranu, Franko Vidović, iz Kluba socijaldemokrata, a drugi ministar obrane, HDZ-ovac, Mario Banožić.

”To su stvari koje se događaju i u najbolje opremljenim vojskama svijeta. Događa se, zrakoplovi zbog sile teže tendiraju tome da padnu. Na zrakoplovu starom 40 ili 50 godina utvrditi zamor materijala… On može na pisti biti sto posto ispravan, ali u roku od tri minute može otkazati nešto i mislim da se to i dogodilo, komentirao je Franko Vidović.

Izjava ministra obrane još je i bolja. Za njega je pad MiG-a zapravo pokazao da je Hrvatska vojska spremna na izazovne zadaće?!

Incident, po njegovim riječima, pokazuje spremnost Hrvatske vojske da uspješno obavlja svoje zadaće unatoč izazovnim trenucima i stanju opreme. Istraga će, dodao je, biti nastavljena sutra i nada se da će utvrditi što se dogodilo u tehničkom smislu.

“Ovo je još jedan od trenutaka koji nam potvrđuju da i dalje trebamo ulagati u ratno zrakoplovstvo, prije svega govorim o ulaganju u avione četvrte plus generacije, te ulaganje u ljude, pilote, tehničare… Jer vidimo da incident poput ovoga najbolje pokazuje spremnost hrvatske vojske na način da uspješno obavljaju zadaće unatoč izazovnim trenucima i stanju opreme”, rekao je ministar Banožić.