fbpx

Ante Rubeša podnio ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar

Ante Rubeša je danas podnio neopozivu ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar. Rubeša je to napravio u sklopu Aktualnog sata na sjednici Gradskog vijeća jer smatra da je KK Zadar ‘iscijeđen’ od strane ŠC Višnjik.

Rubeša je na mjestu prvog čovjeka NO KK Zadar bio godinu dana, a svoje izlaganje upotpunio je računima koje je ŠC Višnjik izdao prema KK Zadar za troškove najma dvorane. Iako su imali popust od 65 posto, računi pokazuju da je ista cijena kluba naplaćivana u zimskim i ljetnim mjesecima kada nije bilo treninga, bez popusta.

Predložio je nekoliko varijanti koje bi trebale pomoći opstanku KK Zadar: pripajanjem društava, na način da bazeni i atletska staza budu predani na upravljanje nekoj javnoj ustanovi, a velika i male dvorane sportskom kompleksa na Višnjiku košarkaškom klubu. Druga varijanta je da ŠC Višnjik bude sponzor kluba, a treća da se ide u restrukturiranje na način da se osnuje nova tvrtka KK Zadar, na kojoj bi se prenijeli dugovi i gurnuli u stečaj, a na staroj ostaviti tradiciju.