fbpx

HDZ-ov gradonačelnik natjerao upravu vrtića da upiše dijete koje je bilo zadnje na listi čekanja

Iako su prošla četiri mjeseca od završetka upisa u lokalne jaslice u Trilju, na sjednici Upravnoga vijeća 9. studenoga pojavio se zahtjev da se upiše dijete koje je do tada bilo deveto, odnosno zadnje na listi čekanja, doznaje Telegram.

Telegram je u posjedu zapisnika te sjednice koji otkriva kako je Anka Lukić, ravnateljica vrtića u sklopu kojeg su i jaslice, tada upozorila da se treba poštivati lista čekanja i broj ostvarenih bodova, a ne upisivati djecu preko reda. Tim bi se upisom, bila je rezulutna, natjeralo vrtić da radi protuzakonito.

Unatoč tome, na zahtjev HDZ-ovog gradonačelnika Ivana Bugarina, Upravno vijeće vrtića, na čelu s članicom HDZ-a Elvirom Bajić, prihvatilo je da se dijete upiše. Pritom su ustvrdili da je gradonačelnik “spreman preuzeti potpunu odgovornost za provedbu te odluke”.

Upisali dijete koje su odbili u srpnju

Apsurdno, upravo je to isto Vijeće 6. srpnja ove godine donijelo odluku kojom su odbili žalbu roditelja spomenutog djeteta na odluku Komisije za upis s početka svibnja, uz obrazloženje da žalba nije osnovana.

Pritom su naveli kako se zahtjevi roditelja boduju i stavljaju na zajedničku listu prvenstva za upis temeljem priložene obvezne dokumentacije prema ukupnom broju bodova.

Dodali su i kako se djeca koja nisu primljena stavljaju na listu čekanja za svaku grupu i mogu biti primljena tijekom godine, ako se pojave slobodna mjesta ili formiraju nove grupe. Dokument je potpisala upravo već navedena Elvira Bajić.