fbpx

Plenković kaže da oni koji su glasali protiv obuke Ukrajinaca mrze njegovu zločinačku organizaciju – HDZ

Jučer je održana sjednica proširenog Predsjedništva HDZ-a, a nakon nje je premijer Andrej Plenković dao izjavu. Istaknuo je da su napravili rezime i izrazili zadovoljstvo rezultatom hrvatske nogometne reprezentacije u Kataru.

“Razmatrali smo sjednicu vlade i donijeli nove uredbe oko prodaje naftnih derivata. Benzin je jeftiniji od deset kuna, dizel je pojeftinio za 0.75”, rekao je Plenković i podsjetio na besplatne obroke u svim osnovnim školama za svu djecu. Razgovaralo se o velikim europskim temama, dodao je, donosi Index.

“Pozdravljen je korak i članstvo Hrvatske u Schengenu, status zemlje kandidata za BiH, za što smo se snažno zalagali, deveti krug sankcija… Razgovarali smo o energetici. Danas je postignut dogovor o ograničenju cijena plina.”

Plenković: I dalje ćemo podržavati Ukrajinu, a ovi drugi neka mrze HDZ

O glasanju za, odnosno protiv obuke ukrajinskih vojnika na prostoru Hrvatske, rekao je:

“Ta stigma nedavanja potpore žrtvi ruske agresije pratit će ih dugo. To je poraz, ne sabora, nego onih koji nisu iskoristili svoje pravo o odlučivanju i time su poslali bešćutnu poruku. Mi ćemo kao vlada nastaviti podržavati Ukrajinu u svakom smislu kao i dosad. Ovo participiranje u obuci u odnosu na svu pomoć dosad bilo bi simbolično.

“Analiza zašto je to tako je sljedeća – većina tih zastupnika koji su bili protiv ili se nisu uključivali ima zajednički nazivnik, to su ljudi koji su neidentificirani u smislu da su pridonijeli procesu učlanjivanja Hrvatske u NATO, EU, Eurozonu, Schengen… Lakonski se mogu praviti da je Hrvatska neutralna.

Hrvatska nije nesvrstana kao što je bila Jugoslavija niti je neutralna kao Austrija. Drugi element, velika poveznica svih tih stranaka koje nisu glasale za Ukrajinu, a to je ne samo da su stavili u prvi plan podršku Putinu i Rusiji nego su pokazali i nevjerojatnu mržnju prema HDZ-u i svemu što HDZ predlaže. Te dvije stvari u biti su njihovo ogledalo.”

Plenković je naglasio da su učinili štetu međunarodnom ugledu Hrvatske.

“Svi koji ne pomažu Ukrajini za koji će tjedan od ove vlade opet očekivati intervenciju cijena struje, plina, naftnih derivata, paketima… Diletanti donose ovakve promašene odluke isključivo zbog mržnje prema HDZ-u, ne mareći za odgovornost prema biračima.”, rekao je Plenković.

Pitamo se kakva je odgovornost prema biračima i građanima kada pripadnici iste te zločinačle organizacije zvane ‘HDZ’ pljačkaju državu i narod?