fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Proglasili su me teroristom! (VIDEO)

Povodom pokretanja novog postupka zbog teškog kršenja dužnosti protiv Marka Pupića Bakrača od strane ministrice poljoprivrede Marije Vučković, inspektor i gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač sazvao je press konferenciju na kojoj je iznio svoje stavove.

“Ovo je već šesti postupak kojeg je protiv mene pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede, sada sa zahtjevom prema Službeničkom sudu da me sankcionira otkazom. Svih pet prethodnih postupaka je završilo u moju korist. Svi su bili jednako nebulozni kao i ovaj sada. Optuživalo me se da plivam za vrijeme radnog vremena, iako sam tad radio popodne, optuživalo me se da sam išao u Zagreb na sastanak povjerenstva za vrijeme radnog vremena, iako sam tada imao slobodan dan. Onda je bila jedna laka povreda dužnosti jer sam držao konferenciju ispred sjedišta HDZ-a, pa je bio zahtjev za tešku povredu službene dužnosti pred Službeničkim sudom zbog mog očitovanja o Kolindi i njezinoj borbi protiv korupcije. Znači, radilo se o mojim javnim istupima i pravorijek Službeničkog suda u prvom postupku koji je bio pred njim, je bio da je to moje ustavno pravno na javno političko djelovanje! Ministrica to zanemaruje i pokreće šesti postupak protiv mene sa zahtjevom za otkaz, te je u potpunosti zaobišla proceduru. Ona tu navodi nekakve moje zapisnike, kršenje etičkog kodeksa, nekakvo odavanje tajnih podataka… Ona nije nadležna da išta od toga sankcionira, već ja imam svog voditelja odjela, voditelja službe, načelnika inspekcije,  koji su, ukoliko je došlo do nekakvih nepravilnosti u mome radu, trebali izvršiti nadzor nadamnom i pokrenuti postupak. To ništa nije napravljeno, nego je ministrica samoinicijativno, na svoju ruku, pokrenula taj postupak. Također, ukoliko sam prekršio etički kodeks, to je trebalo ustanoviti Etičko povjerenstvo odnosno Etički povjerenik kojeg ministarstvo posjeduje. Takav postupak nije pokrenut! Ministrica isključivo na svoju ruku piše nebuloze i traži od Službeničkog suda da se mene sankcionira. Znači u šestom postupku, nakon što je pet postupaka izgubila!

Ja sam više puta putem e-maila trazio od ministarstva, premijera i Vlade da mi odgovori tko će biti odgovoran za sve ove propale progone koji se rade nadamnom isključivo zbog mog javnog političkog djelovanja. Nikada nisam dobio nikakav odgovor, dok se mene maltretira postupcima na način da mi se ugrozi egzistencija da me se natjera da odustanem od svog javnog i političkog djelovanja.

Tu nije samo problem Ministarstvo poljoprivrede i ministrica Marija Vučković. Ista je stvar i sa DORH-om. Nedavno sam bio kod šefice Darije Padovan-Buškulić, a bila je prisutna na razgovoru i Branka Rukavina. Ja sam došao na razgovor, a one su rekle da ne mogu razgovarati o predmetima koji su u tijeku, da su na moj predmet podnijeli žalbu. Ja sam rekao da zbog toga nisam ni došao i da mi je drago što su podnijeli žalbu i kad ta žalba završi, mene samo interesira jedno pitanje, tko će odgovarati za sve te progone koji su propali?!

Šefica Darija Padovan-Buškulić mi je rekla da se za to trebam obratiti višem Državnom odvjetništvu na što sam ja zatražio da ona sastavi službenu zabilježbu i kad se završi cjeli proces, u koliko nitko ne bude odgovarao zbog ovog progoda, da ću ja doći štrajkatu glađu ispred Općinskog državnog odvjetništva dok netko ne bude odgovarao. Jer meni se upada u kuću u 6 satu ujutro, maltretira se moju obitelj, goni me se, pusti progoni završavaju fijaskom! Ja nemam nikakav kriminalni dosije i nikada nikome nisam prijetio. Osim DORH-a, ista je stvar i sa PU Zadarskom. Nakon završetka kaznenog postupka jasno u presudi piše da mi se moraju vratiti svi oduzeti predmeti. Tu presudu sam proslijedio PU Zadarskoj, na što me nazvao gospodin Kokić iz Krima PU Zadarske i rekao da će oni poštovati presudu i odluku sutkinje i da će vratiti oduzete predmete. Nakon nekog vremena i mog propitivanja kada će mi vratiti oduzete predmete, opet su me nazvali i rekli da mi neće vratiti oduzete predmete.”, tvrdi Pupić-Bakrač.

 “PU Zadarska me proglasila teroristom!”

Prema zakonu ispada da je PU Zadarska oduzela oružje i da ga ne vraća je sam potencijano opasan za javni poredak države. Znači, mene su u PU Zadarsko proglasili teroristom!”, kaže Marko Pupić Bakrač.

“Ja sam potencijalni terorist! Znači, čovjek koji nikad nije prijetio, koji iza sebe nema nikakvih kaznenih prijava, koji radi kao inspektor RH (kako terorist uopće može raditi kao inspektor RH?), a temelj toga zašto su oni mene proglasili potencijalnim teroristom je da je Longin u svojoj lažnoj prijavi, a svi znamo da je to lažna prijava i da je ono odglumio da se boji za svoj život i živote svoje obitelji jer zasigurno o mene nitko nema straha, je zbog toga što je naveo da je onaj dečko u Zagrebu što je pucao po Vladi da je od toga njega mene strah i ja sam zbog toga potencijalni terorista jer je treća osoba pucala po Markovom trgu. Iskorištavaju taj događaj da sada bilo koga tko govori javno protiv njih proglašavaju teroristom! Kao kad je Hitler iskoristio paljevinu Reichstag-a za kristalnu noć. Eto, to rade HDZ-ovci i njihove institucije sistema, što je doista sramotno.

“Ja sam više puta govorio o PU Zadarskoj i o ljudima tamo koji su ogrezli u kriminalu. Nakon tih mojih javnih istupa, tri načelnika u PU Zadarskoj su smijenjena, od toga dva nakon tih mojih javnih istupa. Ono što im se stavlja za krimen, imate osjećaj da se ne radi o policajcima nego o kriminalcima sa dna kace!

Znači, oni su pod potpunom kontrolom u vertikali HDZ-a i rade što ih je volja! Protuzakonito ignoriraju presudu koju je donijela sutkinja i odbijaju mi vratiti moje stvari.

Ista je stvar i sa Ministarstvom poljoprivrede. Ja sam upozoravao na kriminal i korupciju u Ministarstvu poljoprivrede, protiv mene je pokrenut postupak za teško kršenje službene dužnosti. Nakon toga, dolazi do uhićenja u Ministarstvu poljoprivrede, gdje je uhićena tajnica ministrice i njezina prijateljica Josipa Rimac zbog kraha korupcijske hobotnice u Ministarsvu poljoprivrede!

Znači ono što ja govorim, to se obistini, ja ne ovorim gluposti, ja nisam nikakav terorist, a činjenica je da institucije sistema pokreću protiv mene postupke koji propadaju. Progone me isključivo zbog javnoh i političkog djelovanja!”, izjavio je županijski vijećnik Marko Pupić-Barač