fbpx

VIDEO Na Markovom trgu pokušali probiti ogradu: “Dosta je, ostavka! Ova država je bešćutni gad!”

Prosvjednici u Zagrebu i Splitu traže donošenje Zakona o inkluzivnom dodatku, donošenje Zakona o osobnoj asistenciji i žurno osiguranje pomoći i podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju.

Okupilo se 200-tinjak prosvjednika. Došli su političari Nikola Grmoja, Dalija Orešković, Anka Mrak Taritaš, Marin Miletić i Peđa Grbin, javlja RTL.

U jednom trenutku jedan od prosvjednika u invalidskim kolicima pokušao je probiti ogradu. Policija ga je spriječila.

“Probudio sam se u četiri ujutro kako bi došao ovdje. Kada ćemo mi na respiratorima dobiti baterije za kolica? Šalju me u Krapinske Toplice, a nemam bateriju, kako da iz Šamca dođem do tamo? Kada će elektronika započeti funkcionirati? Zašto nalaze šaljemo poštom kao prije 20 godina, a ne elektroničkim putem “, pita se Ivan Prgomet, parapegličar iz Slavonskog Šamca

Prosvjednici su podigli transparente s porukama: “Sude nam jer volimo djecu”, “Ako padnemo mi, padaju i naša djeca”, “Nema jel’ možemo, mi moramo”, “Sutra to možeš biti ti!”

“Hitno povećajte naknade osobama s invaliditetom. Taj zakon ste pisali pet godina, niste ga uskladili i opet će ići u izmjene. Tražimo i pravo o kojem pričamo godinama 6+6. Kako vas nije sram ostaviti roditelje koji dožive najveću tragediju? Šaljete ih odmah nakon smrti na biro, kako vas nije sram? A vi imate 6+6, izvolite to mijenjati jer nama je dosta”, poručila je Vladi Snježana Rešetar, predsjednica Udruge Sjena

“Ova država je bešćutni gad”, poruka je za kraj, piše RTL.