fbpx

ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA Šef sramotno neuspješne obnove Banije za službeni auto dobio luksuzni Audi Q7 koji je ranije vozio diler kokaina

Gordan Hanžek napao je Telegram zbog ovog otkrića: ‘Gledanjem u moju garažu narušili ste mi osobni mir’. Auto je, usput, ranije vozio diler kokaina.

Gordan Hanžek, državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kao službeno vozilo ima luksuzni Audi Q7. Auto s 268 konjskih snaga proizveden je 2015., a cijena takvih modela po oglasima se kreće između 350.000 i 400.000 kuna, dok novi primjerak u salonima košta više od 700.000 kuna.

Čovjek zadužen za kolosalno neuspješnu obnovu od potresa pritom je, doznaje Telegram, do skupog vozila došao na vrlo čudan način. Auto je, naime, ranije pripadao dileru kokaina kojem je oduzet nakon uhićenja i presude. Potom je, preko Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine (MPGI), dodijeljeno državnom tajniku – na njegov osobni zahtjev. Zašto je dužnosnik niže razine dobio tako luksuzan automobil, ostaje nejasno.

Auto je zaplijenjen pa doniran

Prvi vlasnik vozila, diler kokaina Ž.B., uhićen je 2019. godine. Kako stoji u kasnijoj presudi, Audi je bio preuređen tako da se u sustavu ventilacije može sakriti droga.

Diler je osuđen, a Rješenjem Općinskog suda u Varaždinu vozilo je zaplijenjeno te je 19. veljače 2021. postalo vlasništvo Republike Hrvatske – točnije Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje po zakonu upravlja oduzetom imovinom. Spomenuto Rješenje postalo je pravomoćno 25. svibnja 2021. godine.

Blizak s premijerom Plenkovićem

Gordan Hanžek inače je glavni tajnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman te savjetnik u Gradu Zagrebu za izgradnju objekata visokogradnje.

Kako je navodio Jutarnji list Hanžek je sudjelovao u osnivanju HDZ-a Črnomerec (odakle dolazi šef stranke Andrej Plenković), a natjecao se i na unutarstranačkim izborima za predsjednika zagrebačkog HDZ-a. Bio je i operativni koordinator Plenkovićeva tima za izbore za najuže vodstvo stranke.