fbpx

LAVINA POSKUPLJENJA: I Hrvatski telekom povećava cijene

Hrvatski telekom na svojim je stranicama najavio vrlo izglednu mogućnost povećanja cijena svojih usluga, o čemu su obavijest poslali i svojim korisnicima.

Na webu HT-a tako se navodi da će 9. siječnja ove godini dopuniti svoje Opće uvjete poslovanja vezano uz usluge. Dopuna se, stoji u obavijesti, odnosi na eventualne izmjene cijena usluga zbog inflacije, a promjene će stupiti na snagu u prvoj polovici 2023. godine.

“Svjesni smo da inflacija utječe na svakoga te smo uveli određene mjere kako bi se ona što manje odrazila na cijenu naših usluga”, objavio je Hrvatski Telekom, koji je pobrojao četiri ključne informacije za korisnike.

“Uvodi se mogućnost usklađenja naših cijena s prosječnom godišnjom stopom inflacije koju jednom godišnje objavljuje Državni zavod za statistiku.
Ograničit ćemo podizanje cijena do maksimalno 10% godišnje. Tako ćemo osigurati da, ako stopa inflacije bude i veća od 10%, eventualne izmjene naših cijena ne prelaze taj postotak.

Ako želite, svoje usluge možete raskinuti bez plaćanja naknade za pogodnosti/popuste koje ste imali u sklopu usluge. To možete napraviti u roku od dva mjeseca od primanja obavijesti uz račun za prosinac koji ste primili u siječnju.

Ako dođe do usklađivanja cijena s inflacijom, informirat ćemo vas na vrijeme, a najkasnije 30 dana prije nego što nove cijene stupe na snagu. U tom trenutku nećete imati pravo raskinuti svoje usluge bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ugovora.”
U obavijesti se navodi da se opisana dopuna Općih uvjeta poslovanja neće primjenjivati na korisnike Halo Super 30 korisničkog paketa i MAXnet mini usluge te na korisnike koji ostvaruju popuste temeljem HT-ovog cjenika Popusti za posebne kategorije korisnika.

HT navodi da uslijed trenutne gospodarske situacije dolazi do usklade cijena svih proizvoda i usluga s obzirom na to da troškovi proizvodnje i pružanja usluga značajno rastu, kako za privatni tako i za poslovni sektor. 17. siječnja Državni zavod za statistiku objavit će godišnji prosječni indeks inflacije za 2022. godinu sukladno kojem telekom operateri, u roku od 90 dana od objave navedene stope, imaju mogućnost prilagodbe cijena maksimalno za postotak godišnje prosječne stope inflacije.

“Hrvatski Telekom ograničit će dizanje svojih cijena na maksimalno 10% godišnje, neovisno o tome hoće li indeks inflacije biti viši od navedenog iznosa. Takvim transparentnim ograničenim maksimalnim iznosom povećanja zaštitit ćemo sve korisnike”, stoji u obavijesti.