fbpx

MARJANA BOTIĆ: Lažne prijetnje i uznemiravanja građana od strane gradonačelnika Zadra

U ime Kluba Akcije mladih, gradska vijećnica Marjana Botić postavila je u otvorenom pismu pitanje gadonačelniku Dukiću. Njezino pismo prenosimo u cijelosti.


– Pitanje je, je li (još) gradonačelniče, pa stoga gospodine Dukić, molim Vas da mi kao gradskoj vijećnici dostavite potvrdu jeste li Odluku o usvojenom proračunu Grada Zadra za 2023. godinu kako Vam Zakon nalaže dostavili Ministarstvu financija do 6.1.2023. godine?

Također Vas molim da mi dostavite potvrdu o cirkularnom pismu isprike svim proračunskim korisnicima, u kojem se ispričavate na lažnim vijestima o tome kako neće biti plaća, socijalnih davanja i plaćanja materijalnih troškova – budući je proračun po kojem se to treba izvršavati uredno donesen, a utvrđivanje zakonitosti amandmana ni u kojem slučaju ne utječe na Vašu obvezu izvršavanja proračuna uključujući ranije navedenu dostavu proračuna Ministarstvu.

Manipuliranje kašnjenjem plaća je teško kazneno djelo, kao uostalom i širenje panike lažnim vijestima, pa bi morali razmisliti jeste li zapravo Vi taj politički terorist kojeg ste spominjali na Badnjak u Zadru? Zato molim Vas prestanite sa ucjenama jer plaće, socijalna davanja i materijalni troškovi uvijek su osigurani i ni u kom slučaju ne dolaze u pitanje! Osim ukoliko se ponavljam, ne radi o kršenju zakona odnosno kriminalu, a sa takvim rabotama mi koji nismo članovi za kriminal osuđene stranke – s tim ne želimo imati veze!

Dakle, ukoliko Odluku o proračunu za 2023. sukladno Vašim zakonskim obvezama niste dostavili u Ministarstvo, opravdali ste Vaš nadimak, a to će uveseljavati vjerujem cijelu Hrvatsku jer u uvjetima lex šerifa koje je donijela HDZ ova koruptivno – kriminalna – nelegalna vlast izgubiti gradonačelničko mjesto stvarno treba biti poseban.

Kolegice i kolege iz gradskog vijeća smatramo da ste ipak odluku poslali pa manipuliranje plaćama u vrtićima, vatrogascima i drugima smatram(o) vrlo niskim potezom, tim više što ste rekli da Vi ne bi tako nešto radili. A zašto onda upravo to radite?

U ime Kluba Akcije mladih

mr.sc. iur. Marjana Botić