fbpx

MILANOVIĆ: “Ako ‘AP’ nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković”

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je, ironizirajući enigmu tko je “AP” iz prepiske bivših optuženih HDZ-ovih ministrica Gabrijele Žalac i Josipe Rimac, da “ako ‘AP’ nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković”.

Komentirajući u ponedjeljak u Petrinji “aferu softver”, Milanović je rekao: “Tko je AP? Je li Ante Pavelić? Nije. Koliko je prošlo vremena? Kninska Madame de Pompadour Žozefin Rimac (Josipa Rimac) i ova druga, Gabika (Gabrijela Žalac), to su cure kalibrirane za veliki domet, a uhvatili su ih kao zadnje opančarke. I sve sad to izlazi van, to su lopine. Vidimo sad iz njihove komunikacije… Ako AP nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković”.

“On je svjedok. Meni je nezamisliva takva komunikacija, da je to postojalo u moje vrijeme, između Slavka Linića i Branka Grčića… Stvar je zabrinjavajuća”, dodao je Milanović.

Ponovno je podsjetio na slučaj ministra obrane Marija Banožića i pitao što radi DORH jer postoji “opasnost zaborava”, prenosi N1.

Rekao je da ne može razgovarati s ministrom jer mu je istraga pred vratima i nema poslovne sposobnosti, samo s Plenkovićem.