fbpx

NETKO ĆE PROGOVORITI: Uskok ima novog pokajnika u aferi Remorker, a OLAF kopa po Kneževoj palači

U srpnju je Vrhovni sud ukinuo je oslobađajuću presudu bivšem HDZ-ovom ministru Božidaru Kalmeti. Njemu će se, zajedno sa još trojicom suradnika, ponovno suditi za aferu Remorker u kojoj je Kalmeta konkretno bio optužen da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura, a sve iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Kako doznajemo, jedan od ključnih Kalmetinih suradnika odlučio je progovoriti vezano uz aferu Remorker za koju ide ponovno suđenje. Naime, isti suradnik nalazi se pod velikim  pritiskom, zbog čega ima sve veće psihičke i zdravstvene probleme te neće moći podnijeti ponovno suđenje kao ni interes medija i javnosti koji dolazi sa tim. Zbog svega navedenog, isti Kalmetin suradnik spreman je progovoriti odnosno biti pokajnik u zamjenu za što blažu presudu. Sve ovisi o tome kakve će iskaze i dokaze dati istražiteljima, tvrdi upućeni izvor.

Zbog Kneževe palače Kalmetu istražuje i OLAF
Kalmeti se definitivno bliži kraj, a toga su svijesni i u Vladi. Nadalje, pod istragom je i projekt obnove Kneževe palače, a istragu vodi OLAF. Istragom su obuhvaćeni i Božidar Kalmeta kao i Šime Erlić koji je u to vrijeme bio pročelnik za EU fondove. Erlić kasnije prelazi u Ministarstvo europskih fondova i regionalnog razvoja gdje postaje državni tajnik. Sve navedeno dodatni je uteg Plenkoviću koji je ionako opterećen aferama vlastitih ministara. Kako tvrde iz vrha, Kalmeti se definitivno bliži kraj i on je toga itekako svijestan.