fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Biti će nam kao u Alan Fordu… (VIDEO)

Čelnici Akcije mladih Marjana Botić i Marko Pupić Bakrač održali su danas konferenciju za predstavnike medija komentirajući novi prijedlog Zakona o pomorskom dobru. 

“Vidjeli ste jučer Josipa Bilavera u dnevniku, kako petlja, koliko mu je neugodno toliko nezna objasniti to što radi. To što radi nije u interesu naroda, nego u interesu pojedinih lobija. Tako imamo tu, osim Falkensteiner-a, vjerovatno će se sada to ići širiti i na najnoviji Hyat hotel, odnosno Turke. Tu smo veći imali slučaj da je u Urbanističkom planu Maraska parka bia predviđena plaža za goste hotela i da su oni sa svojim hotelom trebali ući u Maraska park. Sjednica je tri puta bila povodom tog Urbanističkog plana, a zadnja je trajala do jedan sat ujutro i Ante Rubeša i ja, uspjeli smo skinuti to iz Urbanističkog plana, znači da ta plaža bude sportsko – rekreativna zona i da oni ne ulaze u Maraska park. Čak i pod prijetnjom silom smo to skinuli. Rekli smo ukoliko bageri uđu u Maraska park da ćemo ih mi skidati monotolijevim koktelima. Mi više ne vidimo načina kako se suprostaviti svemu ovome.

Svi mi malo stariji čitali smo one stripove Alana Forda pa ste imali plažu za sirotinju i plažu za bogate. Svima je to nama izgledalo nadrealno, međutim to nadrealno danas u Hrvatskoj postaje itekako realno. Mi cijelo vrijeme govorimo istinu, istinu je teško čuti, ali ovo je zadnja crta obrane pomorskog dobra koje će se sigurno tim koncesioniranjem, privatizirati i sigurno obični građani neće imati nikakve koristi od toga. Dapače, mati će enormne štete. Zato ih pozivam da prekinu tu svoju šutnju inertnosti i da nam se pridruže u borbi za javno dobro, pomorsko dobro, za naše more. Ako ne zbog sebe, koja će im biti ograđena kao majmuni na plažama gdje će one bolje parcele pokupiti bogati koncesionari i stranci kao npr. kao što su sad ovi Turci tu. Jučer ste i sami bili svjedoci na otvaranju radova po 168. put hotela Hyat, tko se sve tamo našao. Nitko ne pita kakvi su to investitori i iz koje države oni dolaze?

Danas nije popularno spominjati Putina i ruske investitore. Ja bi pitao po čemu su Turska i Ertogan različiti? To je isto jedna autokracija. Islamistički režim koji svoje protivnike zatvara, i progoni i koji vrši genocid nad Kurdima. Znači, genocid nad Ukrajincima nije prihvatljiv, a genocid nad Kurdima je prihvatljiv? Oni koji dolaze iz turskog autokratskog režima su prihvatljivi investitori. Ja se pitam, zašto u ovu državu ne dlaze normalni investitori, nego takvi investitori sa takvim pedigreom.”, izjavio je Marko Pupić-Bakrač.