fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Ja sam glup i neuračunljiv?

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač otkriva kako je predsjednica kluba Iva Bokanović u izjavi medijima neizravno potvrdila kako su sredstva protupropisno uplaćena.

“Cesijom od “nikoga” iz “ničega” Višnjiku d.o.o. je uplaćeno 700.000 kuna na ime korištenja objekata od HNK Zadar. Time je eklatantno prekršen zakon jer se financiranje sportskih udruga sukladno Zakonu o sportu vrši isključivo preko Sportske zajednice. S ovim činjenicama stanje stvari je kristalno jasno.

Da osobno vodim istragu, ona bi nakon ispitivanja svjedoka i prikupljanja relevantne dokumentacije bila gotova za tjedan-dva dana. Međutim, ja sam inspektor RH s visokom stručnom naobrazbom i golemim iskustvom, izoštren u brojnim borbama, dok u PU Zadarskoj rade na rukovodećim mjestima mnogi policajci s višom školom za tete u vrtiću. Nadam se da će slučaj biti povjeren školovanom inspektoru, kriminalistu, a ne da moram gubiti vrijeme objašnjavajući nekome nešto što ne može razumjeti ili ne želi razumjeti. Pa se onda mene proglašava glupim i neuračunljivim kao što radi i predsjednica HNK Zadar Iva Bokanović.

Nije mi to neki bed jer na kraju sve izađe na vidjelo. Uostalom glupim i neuračunljivim me svojevremen o proglašavao i Reno Sinovčić kada sam javno upozoravao kako se koriste sredstva uplaćena iz gradskog proračuna NK Zadru. Isto sam više puta telefonski upozoravao i nadležne pročelnike što oni nisu našli za shodno provjeriti. I nakon toga koje su ono inkriminacije u aferi Ribar?

Brojni su naši zahtjevi za istragama koji leže zbog nečije nesposobnost ili opstrukcije. Bit će prava “fešta” kada počnu procesuiranja po prijavama podnesenim EPPO-u, a institucije RH u Zadru godinama i desetljećima sve čine da ništa ne čine u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije vladajućih. S guštom ću šetati od institucije do institucije ispred kojih ću držati konferencije za medije i upirati prstom u one pod čijim pokroviteljstvom se događa sav ovaj kriminal u gradu Zadru”, piše u priopćenju Marko Pupić-Bakrač.