fbpx

Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru optužena za krađu odjeće i nakita

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 16. siječnja podiglo optužnicu protiv T.G. (40) hrvatske državljanke zbog “počinjenog produljenog kaznenog djela krađe”. 40-godišnjakinja su tereti da je tijekom kolovoza i rujna prošle godine u dva navrata ukrala razne odjevne predmete iz trgovine C&A u trgovačkom centru Supernova u Zadru.

Optužena žena je koristila nepažnju osoblja te bi s odjevnim predmetima ulazila u kabine za presvlačenje, gdje je s odjeće skidala sigurnosne etikete i zaštitu. Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je žena koja se tereti za krađu sutkinja Trgovačkog suda, kojoj prijeti kazna do tri godine zatvora.

S obzirom na njenu poziciju na zadarskom sudu, cijela je istraga prebačena je u Split. Istragom je utvrđeno da je 40-godišnjakinja 17. kolovoza ukrala jednu haljinu i suknju, jedan prsten te tri bluze, čime je oštetila trgovinu za ukupno 151 euro. Samo petnaestak dana nakon toga je iz iste trgovine ukrala sako i dva para hlača ukupne vrijednosti nešto manje od 116 eura.

Iako je počinila dvije krađe u razdoblju manjem od mjesec dana, državni odvjetnik je T.G. prijavio za jedno, a ne dva odvojena kaznena djela, odnosno za počinjenje produljenog kaznenog djela protiv imovine smatrajući da su djela za koja se tereti optuženica prostorno i vremenski povezane te čine jedinstvenu cjelinu u pravnom smislu. Sutkinja je naime u razmaku od 20 dana iz iste trgovine u dva navrata krala odjevne i druge predmete.

Optužena sutkinja, kako se doznaje, i dalje radi na Trgovačkom sudu u Zadru.