fbpx

Totalna katastrofa s eurom, bankomati ne rade, FINA vraća kune…

Internetsko bankarstvo ne funkcionira. Vlasnici trgovina i kafića odbijaju vraćati eure. Jedino HRT izvještava da sve teče bez problema.

Sve je spremno za uvođenje eura s 1. siječnjem 2023. godine, istaknuto je na 19. sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kojom su predsjedali premijer Plenković i guverner Vujčić.

A kako stvarano izgleda prvi radni dan s eurom uvjerili smo se na terenu gdje građani doslovno kipe od bijesa.

– Uplatnice ne prolaze, FINA vraća kune, ne ide ni razmjena novca, svjedoči Dean F.

Većina bankomata ne radi a internetsko bankarstvo ne funkcionira. Vlasnici manjih trgovina odbijaju vraćati eure, već kupcima vraćaju kune, pogotovo kod plaćanje većim novčanicama.

– Rekli su da neće raditi samo par sati oko ponoći za Novu godinu, a Erste internet bankarstvo niti sada ne radi, javlja Marijan M.

RBA interenet bankarstvo klijente prebacuje ne novu stranicu na koju se ne mogu ulogirati.

– Molim Vas, pod hitno tražite Vladu ili HNB ili koga već da se sto prije ukine obaveza primanja kuna jer ovo je katastrofa, ovo nije humano, nemate pojma sto ljudi koji su za blagajnama moraju prolaziti, žale se u Udruzi Glas poduzetnika.

– Evo ja upravo pijem kavu u kafiću u jednom trgovačkom centru u Zagrebu i konobarica mi prvo kaže da mi ne može dati račun jer ne radi blagajna i onda da mi može vratiti samo KUNE, iako želim platiti u eurima. Strašno…’, javlja Suzana D.

Uglavnom na terenu vlada potpuni kaos.

Jedino državni HRT javlja kako je sve u redu i kako sve teče bez problema.