fbpx

VIŠE NIJE KORISTAN: Utjecajni zapadni diplomat najavio zaokret u odnosu prema premijeru Plenkoviću – usporedio ga s korumpiranim Sanaderom

Nakon što je premijer Plenković odradio zadatke iz Bruxelles-a, diplomati najutjecajnijih zapadnih zemalja odjednom najavljuju zaokret u odnosu prema premijeru Plenkoviću. Ogorčeni su bujanjem korupcije u Hrvatskoj. Smatraju da Plenković zbog politike prema Orbánu pretvara Hrvatsku u iliberalnu demokraciju, dovode u pitanje Plenkovićevu poziciju čvrstog saveznika u provođenju politike EU-a protiv Rusije, a propituju i sumnjivu nabavu naoružanja od Francuske, doznaje Nacional.

“Užasavamo se zbog mogućnosti da dođe do scenarija Ive Sanadera. Dugo smo ga podržavali u ime europskih vrijednosti, ali svi znamo kako je to završilo”, izgovorio je to za tjednik Nacional ‘off the record’, neposredno pred kraj prošle godine, ambasador jedne od vodećih zemalja EU-a i tako posredno najavio da Europa započinje dramatičan zaokret kada je u pitanju percepcija politike i političkog profila hrvatskog premijera Andreja Plenkovića kojem je Bruxelles očito tolerirao korupciju u cilju dovršetka EU planova za Hrvatsku koji su sada provedeni u cijelosti.