fbpx

MILANOVIĆ O BANOŽIĆU: Vojnici nemaju gdje živjeti a on je otkupio stan i u njega stavio plišane medeke

Nakon sudjelovanja na obilježavanju 29. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije „Sveti Valentin“, predsjednik Milanović u izjavi za medije dotaknuo se poglavito ministra obrane Marija Banožića, smatrajući da on ”zapušta kompletni sustav”

– Mene posebno danas na ovom mjestu na ovaj dan puno više zanimaju potrebe Hrvatske vojske. Ja to vidim kao dužnost, pa zato mogu nešto o tome reći. Ništa se nije promijenilo u potrebama, zajednički nazivnik je jedno mutno ništa. Ovdje sam spomenuo i potrebu pomoći stambenom zbrinjavanju vojnika – ispričao je na početku, pa nastavio kako se u dvije godine od donošenja plana zbrinjavanja ”nije napravilo ništa”.

– Prije dvije godine je to bilo, a ovaj baksuz je to stavio u ladicu. Ako postoji taj plan, onda očito to nije plan deložacije. Dvije godine, ništa. Plan možete pogledati u Narodnim novinama, to nije tajni dokument. Radi se o stvarnom problemu, a ovaj baksuz je ipak odlučio zbrinuti sebe. On je otkupio onaj stan u Gundulićevoj i stavio u njega plišane medeke – dodao je.

– Niz mjesta i dalje stoji nepopunjeno zato što ovaj baksuz to drži u ladici, umjesto da ga vrate na traktoru s kojim je ovdje dobalavio. Ako to nije lopovluk, onda ne znam što jest. Morat ću i ja nešto poduzeti, tome će doći kraj. To je nepošteno prema sustavu, ali frajer se sjetio tražiti mišljenje povjerenstva da bi otkupio stan po povoljnijoj cijeni. Sam je sebi podvalio loptu – mišljenja je Milanović. Dodao je kako je njegova vlada u vrijeme najteže financijske situacije nabavljala jeftino i pametno. Ipak, na pitanje zašto se problem stambenog zbrinjavanja nije riješio u vrijeme njegove vlade, Milanović je odgovorio kako ”nikada nije rekao da je to jednostavno”.

‘Frajer se pobrinuo za sebe’

– Ma ja ne kažem da je to jednostavno, dovraga. To je posebno komplicirano kada nemate novaca, ali me ne slušate: frajer se pobrinuo za sebe, sebi plišane mede raspoređuje po uglovima Gundulićeve. Vi se možete vraćati na ono što je moja vlada napravila. Ja od ove vlade očekujem samo najgore, i to dobivamo. Moja vlada je nabavila višak, u tom broju nam nije trebalo. Banožić je tu samo harlekinska figurica, njega netko na ovo potiče i podržava ga, a to je Plenković. Imamo cijeli niz položaja koji nisu popunjeni – dodao je.

– Ja sam na Banožićevu suglasnost imenovao kandidate koji nemaju strogo gledajući uvjete. Ako netko nije radio u toj struci, a predlažete ga, onda ga možete imenovati na dvije godine, ne četiri, tako smo se dogovorili. To je takva kronika laži i lopovluka, a frajer nije ni ispitan. U mojoj vladi ste imali jedan jedini slučaj trgovine utjecajem ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, usporedite to s ovom vlasti već sedmu godinu – dodao je Milanović. Pametni ljudi ostaju u Vinkovcima ili odlaze u Njemačku, a propalice dolaze u Zagreb. On je obični harlekin, objasnio je predsjednik Milanović. Dodao je kako ”Banožić zapušta kompletan sustav, odbija tuđe kandidate, a sam daje suglasnost za kandidate koji nisu najbolji”, nazivajući situaciju ”seoskim cinizmom”.

– Vi pitate dokle će to biti? Zauvijek, dečkima to odgovara. Nisu svi isti tamo u vladi, nisu svi banda. Naravno da preuzimaš određenu odgovornost kad si dijelom tog tima. Mi smo totalno u tuđoj milosti, to je svjesna politika zanemarivanja. Ja tu govorim o Plenkoviću, a ne Banožiću – on mu daje krv, daje mu plazmu – objasnio je Milanović.