fbpx

PERNAR POZIVA: Bojkotirajte pohlepne poslodavce koji dovode Nepalce i Filipince, ruše cijenu naših radnika

‘Ako odbijemo njihove proizvode i usluge, poslodavac neće imati zaradu. To je jedini način na koji ih možemo natjerati da zapošljavaju naše ljude’, smatra Pernar.

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar pozvao je na bojkot tvrtki koje upošljavaju Indijce, Filipince i Nepalce jer, tvrdi, tako ruše cijenu hrvatskih radnika.

– Odlučio sam bojkotirati usluge koje pružaju ljudi koji su dovedeni u Hrvatsku iz Indije, Filipina ili Nepala zato jer oni ruše cijenu rada naših radnika i pohlepni poslodavci ih zato dovode. Istina je da su oni spremni raditi više za manje, ali ako mi odbijemo njihove proizvode i usluge, poslodavac neće imati zaradu. To je jedini način na koji ih možemo natjerati da zapošljavaju naše ljude’, smatra Pernar.

– Kap koja je prelila čašu bio je slučaj štrajka u Holdingu kad je neki direktor tamo rekao da im radnici koji ne žele raditi nisu potrebni.

Potom je bio intervju nekog tipa koji dovodi ovdje radnike iz trećeg svijeta koji je rekao da bi ta ekipa rado radila njihov posao za 700 eura.

Potom je neki poslodavac napisao da su to super radnici da ih živi po osmero u jednom stanu i da je to super rješenje.

Možda zaista jest za poslodavca koji želi zaradit kunu više, ali meni je jasno kamo ta priča vodi i da im upravo ti radnici omogućavaju da ruše cijenu rada. Hrvatima će tako reći, ako ti nećeš raditi za mizernu plaću, dovest ću nekog Nepalca, Filipinca ili Indijca.

Oni ih ne dovode ovdje zato jer ih vole, niti ja pozivam na bojkot poslovnih subjekata koji ih zapošljavaju jer ih ne volim. Ovdje se radi samo i i isključivo o pitanju radničkih prava i cijene rada. Ništa više od toga’, pojašnjava Pernar.