fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Na djelu je kriminalizacija i kretenizacija PU Zadarske

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač proslijedio je medijima dopis koji je uputio PU Zadarskoj.

“Koliku dozu ozbiljnosti ima dopis koji potpisuje načelnik Anton Dražina najbolje pokazuje činjenica da je poslan putem maila. Načelnik PU Zadarske šalje službeni dopis na moju gmail adresu umjesto preporučeno poštom!? Izgleda da je praksa PU Zadarske da se na dopise i upite ne odgovara pa čak i Županijskom vijećniku, a kad se odgovori onda se ti nesuvisli odgovori šalju mailom. U jednom od rijetkih odgovora koji sam dobio jest na upit da li je Božidaru Kalmeti izdana dozvola za nosenje oružja, također mailom 21.02.2021. godine odgovoreno mi je kako mi ne mogu odgovoriti na to pitanje, da odgovor šalju mailom jer im nije poznata moja adresa stanovanja!? U potpisu maila umjesto potpisa odgovorne osobe i pečata stoji PU Zadarska!? Što neznaju ući u datoteku računala pogledati adresu sastaviti, potpisati i pečatirati službeni dopis kako priliči državnoj instituciji!?

Dakle nisu u stanju ispoštovati osnove osnove službene komunikacije. Već same ove činjenice o nemogućnosti ispunjavanja forme prilikom najjednostavnijih radnji jasno ukazuju u kakvom se stanju danas nalazi PU Zadarska pod ravnanjem Antona Dražine. Sam sadržaj dopisa Antona Dražine je nesuvisao i skandalozan. Od 13.12.2022. godine uputio sam više protokoliranih dopisa PU Zadarskoj u kojoj tražim povrat oduzetih predmeta i službeno pismeno očitovanje o mojim zahtjevima. Do dana zaprimanja „službenog” maila od načelnika Antona Dražine 9.02.2023. godine nikakav službeni odgovor nisam dobio. U dopisu Antona Dražine navodi se da su me policijski službenici Službe kriminalističke policije PU Zadarske upoznali sa time kako mi predmet neće biti vraćeni jer presuda nije pravomoćna. Kako su me upoznali sa tim, valjda usmeno!? Imaju li ti policijski službenici ime i
prezime? Da li su o tim razgovorima sa mom sastavili Službenu zabilješku? To pitam jer sam imao kontakt sa policijskim službenikom Kokićem iz krima nekoliko dana nakon podnošenja mog prvog dopisa 13.12.2022. godine, on je mene nazvao i jasno, nedvosmisleno rekao kako de se poštovati presuda i stvari će mi biti vraćene.”, napisao je Marko Pupić-Bakrač u svom dopisu PU Zadarskoj.


Odgovor žuanijskog vijećnika Marka Pupića-Bakrača PU Zadarskoj:


Dopis PU Zadarske: