fbpx

ŠTITILA ŽALAC, RIMAC I A.P-a? Glavna državna odvjetnica odbila doći na Antikorupcijsko vijeće

– Glavna državna odvjetnica poslala je mail u kojem se opravdava ranije preuzetim obvezama i kaže da ne može doći sutra na Antikorupcijsko vijeće predstaviti svoje izvješće o radu za 2021. godinu i odgovarati na pitanja članova vijeća i zastupnika. Inače, u izvješću za 2021. prešutjela je skrivanje dokumenata od OLAF-a što se otkrilo baš u toj godini za koju podnosi izvješće, objavio je MOST-ovac Nikola Grmoja.

– U istoj toj 2021. lagala je pred saborskim odborima i na planetarnoj sjednici da nije bila upoznata s predmetom Žalac iako ga je u veljači 2020. dobila na svoj stol, a u srpnju na temu tog predmeta imala i sastanak.

Zahvaljući inicijativi Mosta i prikupljenih 30 potpisa zastupnika mora doći pred Odbor za pravosuđe i pred sve zastupnike na plenarnu sjednicu odgovarati na ova pitanja, ali i pitanja vezana uz aferu A.P. kao i zašto već dvije godine iako imaju sva dopisivanja Žalac, Rimac i Jakupčića nisu poduzeli ništa protiv kruga Plenkovićevih najbližih suradnika.

Zlata Hrvoj Šipek je izbjegla najtvrđi i najteži teren za nju u Saboru, a to je Antikorupcijsko vijeće gdje oporba ima većinu, ali ne može izbjeći plenarnu sjednicu, Odbor za pravosuđe i pitanja zastupnika.

Ovim manevrom si nije previše pomogla osim što je malo smanjila vrijeme izloženosti neugodnim pitanjima.

Od pitanja i istine ipak neće pobjeći ni ona ni Plenković!’, poručio je Grmoja.