fbpx

VIDEO-PUPIĆ-BAKRAČ: “Darija Katuša dobila šizofreni napad”

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine za riječ se javio županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač koji je komentirao stanje u zadarskoj bolnici.

“U materijalima koje smo dobili za prošlu sjednicu. Odgovori na pitanja. Nigdje mog pitanja ni odgovora o pokušaju smjene glavne sestre Dalije Katuše, ali mi je ravnatelj na to pitanje odgovorio odmah sutradan, nakon sjednice putem medija, štiteći u međuvremenu između ove dvije sjednice. Raspisan je natječaj za prijem preko 40 sestara i niti jedna sestra izvan bolnice ne želi se prijaviti na taj natječaj zbog zuluma Darija Katuše. Nakon što je svojim mobingu otjerala iz bolnice trideset sestara, sada više niti jedna sestra neće dođe raditi pod njezinim patronatom. Takvo stanje je neodrživo. Koliko imam čuti, opetovano je pokušana smjena glavne sestre koja je zbog toga dobila šizofreni napad, zatvorila se u kancelariju i histerizirala, prijetila je da će se baciti s prozora i na kraju bacila mobitel i razbila prozorsko staklo. Kasnije ga je zamijenila tehnička služba, valjda o trošku bolnice. Meni pitanje za vas župane, a i za ravnatelja Željka Čulinu glasi; Ili Darija Katuša ili potpuna kadrovska devastacija bolnice. Na to mi je župan odgovorio na moje pitanje da se reciklira pitanje je Darije Katuše, međutim, to moje pitanje izbačeno je iz materijala i odgovor nikad nisam dobio. Mene jako veseli da se ravnatelj bolnice doktor Čulina o tome mora očitovati preko medija i braniti Katušu na način kako je brani jer bolnica ima tisuću i sto zaposlenika i svi znaju tamo što se dogodilo.”, izjavio je Pupić-Bakrač.

“Sa medicinskom sestrom Katušom i svi znaju da sam ja prošli put govorio je istina, a onda doktor Čulina mora zbog trulih kompromisa i političkog zaleđa te medicinske sestre nju braniti u medijima. Sad će vjerovatno opet morati izaći s odgovorom da se ona nije htjela baciti, da nije imala šizofreni napad, a cijela bolnica zna da je imala. Što je cilj? Moj prvenstveni cilj, osim sprečavanja kadrovske devastacije, bolnice je izvesti doktora Čulinu na pravi put. Jer ipak ja vjerujem u njegovu etičnost i da on neće imati želuca dovijeka lagati i prikrivati ono što se događa u bolnici i pokrivati Dariju Katušu i nastaviti, kako sam ja to nazvao, sa svojim grijehom, propusta koji uništava kadrovski bolnicu i zadarsku bolnicu, nego da će jedan put napokon presjeći i učiniti ono što treba. A idući put ja ću otvoriti pitanje i doktora, a sad ću vas pitati da li je vama normalno da netko tko radi u bolnici ima tri firme. Kao doktor ima tri firme koje imaju godišnji promet od 500 tisuća eura i koristi bolnicu kao bazu za svoj privatni posao, dok u bolnici faktički ne radi ništa osim što produžava liste čekanja.”, kaže županijski vijećnik Pupić-Bakrač.