fbpx

VIDEO-PUPIĆ-BAKRAČ: “Zaustavite psihopata Antona Dražinu”

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine za riječ se javio županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač koji je komentirao afere u zadarskoj policiji.

“Anton Dražina ponovno je imenovan za načelnika PU zadarske 2017. godine, a taj mandat mu je produžen nedavno, prošle godine na protuzakonit način bez prethodne suglasnosti Županijske skupštine. Budući je Anton Dražina, eto, nažalost, već gotovo šest godina u kontinuitetu rukovodi PU Zadarskom. Koji su to famozni rezultati njegovog načelnikovanja? Godine 2019. tadašnji zamjenik ravnatelja policije Josip Čelić prekoračio je ograničenje brzine jureći kroz Briševo. Prema navodima medija, odnosno RTL-a, odmah po zaustavljanju naziva načelnika Antona Dražinu i traži da se njegov prekršaj izbaci iz policijskog izvješća i ne bilježi u informacijskom sustavu, što je i učinjeno. Policijski službenik koji je razotkrio te protuzakonite radnje, Dražina ga progoni i suspendira. 2020. godine u 6 sati ujutro šest policajaca pod lažnom optužbom za prijetnju upada u moju kuću, vrši pretres, zastrašuje i uznemirava moju djecu i cijelu obitelj. Akcija je izvršena po političkom nalogu u maniri SS-a, a istom je rukovodio tadašnji načelnik Krima Bore Mršić. Slučaj je završio sudskim debaklom Policijske uprave i župana Božidara Longina. Isti taj Boro Mršić 2020. godine u pijanom stanju s 1,37 promila alkohola u krvi. Izaziva sudar u Bibinjama u 7 sati i 10 minuta ujutro vozeći auto rent a cara, navodno vraćajući ga iz Zračne luke Split, a u stvari vraćajući se iz noćnog provoda u biogradskom klubu. U istrazi prometne nikom nije sumnjivo kako se to u Boro Mršić zvjerski oblokao u Zračnoj luci Split u 6 sati ujutro, kod preuzimanja auta, niti je tom prilikom testiran na drogu. Odmah nakon nesreće Anton Dražina u opsežnoj intevju za Zadarski.hr brani lik i djelo Bore Mršića, navodeći kako ga vidi kao svog nasljednika na mjestu načelnika Policijske uprave zadarske.”, izjavio je županijski vijećnik Pupić-Bakrač.

“Svega četiri dana nakon toga Bore Mršić otima štićenu osobu, a prilikom uhićenja odbija alkotestiranje i vrijeđa kolege policajce. Osim ovih pothvata, 2020. godine Bore Mršić se proslavio u akciji kada je na križanju kod Supernove, znači u šlapama, kratkim, šarenim hlačama i kratkoj zelenoj majici, krvnički mlatio pripadnike navijačke skupine, o čemu su objavljene slike u medijima i postoji video zapis. Prije svih ovih događanja, osobno sam upozoravao na sklonost opijatima i devijantno ponašanje tadašnjeg načelnika Krima. Čak sam u javnosti pustio i snimku gdje je partija s osobama iz krim miljea. Nakon svih navedenih događanja Bore Mršić je vraćen na posao. Trenutno je na bolovanju i koliko imam za čuti, u miru se svakodnevno opija i šmrće je sa svojim prijateljima iz krim miljea. Dalje, početkom 2022. godine u demokratskom društvu uhićenja osoba zbog pisanja po Facebooku, kako Plenkovića treba dočekati trulim jajima, odnosno zbog verbalnog delikta, što se na kraju završilo još jednim sudskim debaklom PU Zadarske. Dalje,krajem 2022. godine suspendiran je načelnik Postaje granične policije Gračac Perica Ercegović zbog odavanja podataka neovlaštenim osobama, pronevjere sredstava, nedoličnog ponašanja, mobingiranja kolegice, odnosno seksualnog zlostavljanja, a u Gračacu su se u njegovoj režiji namještale saobraćajne i očevidi radi naplate štete od osiguranja. I najnovije, prije neki dan, prema pisanjima portala masovna zaraza HIV-om u PU zadarskoj kao rezultat korištenja usluga prostitucije. Dakle, PU zadarska pod Antonom Dražinom postala je inkubator za produkciju kriminalaca i ishodište kriminalnih aktivnosti. Moja inicijativa je, apeliram na kolege iz policije, da se suprostave kriminalizaciji, kretenizaciji PU zadarske koju provodi psihopat Anton Dražina sa svojim poslušnicima.”, kaže županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač.