fbpx

Vidović Krišto traži Njonjino razrješenje

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto izvijestila je danas da će idući tjedan započeti s prikupljanjem potpisa zastupnika za razrješenje Gordana Jandrokovića s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, smatrajući da onemogućuje parlamentu da kontrolira vladu.

Vidović Krišto smatra da Jandroković vodi Hrvatski sabor “na način da ga onesposobi, kako ne bi bio u mogućnosti kontrolirati vladu, što je ustavna i demokratska obveza hrvatskog parlamenta”, navela je u priopćenju.

“Osoba kao što je on ne može biti predsjednik sabora, a ni akter političkog života”

Predsjednika sabora kritizirala je zbog vođenja jučerašnje sjednice, na kojoj je kazala da Jandroković potkupljuje medije putem agencije Real grupa te da je korupcija u Hrvatskoj pošti pod njegovim kontrolom, na što joj je Jandroković odgovorio da je “lažljivica i klevetnica” te da pokaže dokaze kada nekoga optužuje za kriminal i korupciju.

“Na jučerašnjoj se sjednici na razumljivo formulirane argumente o njegovom sudjelovanju u korupciji pravio kao da te argumente ne čuje, tvrdio da nisu izrečeni i vrijeđao zastupnike na osobnoj razini. Takva osoba ne može biti predsjednik sabora, ali ni akter političkog života demokratske Hrvatske”, dodala je Vidović Krišto.

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost napominje da je predsjednik sabora “vjerni suradnik korumpiranih struktura, kao i dobar dio hrvatske političke scene”, dok blokiranje rada sabora smatra jednim od “ključnih udaraca hrvatskom pravnom poretku”.